2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai Gordon: Orbán Viktor a nemzet megosztója

Bajnai Gordon: Orbán Viktor a nemzet megosztója


Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor csütörtökön, az ötszázezredik külhoni magyar állampolgársági eskütétel alkalmából a Parlamentben tartott ünnepségen "a Nagy Nemzetegyesítő szerepében tetszelgett", pedig az igazság az, hogy kevesen tettek többet a nemzet megosztásáért, mint éppen ő.

bajnai01


Erről az Együtt-PM szövetség vezetője az MTI-nek is eljuttatott blogbejegyzésében írt.
Az ellenzéki politikus szerint a megosztó, kirekesztő politizálást Orbán Viktor honosította meg Magyarországon. Az ország nemzeti ünnepén, október 23-án a hivatalos, állami ünnepségen a miniszterelnök beszédéből szerinte "ismét kiderült, továbbra sem tekinti a nemzet részének azokat, akik bírálni merik a politikáját".


Bajnai Gordon úgy véli: a kormányfő "magyarságügyi kettős mércéje" érvényesül akkor is, amikor a kormánytöbbség nem hajlandó megadni a - becslések szerint mintegy 500 ezer - külföldön élő és dolgozó magyar állampolgárnak ugyanazokat a jogokat, mint ugyanennyi külhoni magyarnak. Míg ugyanis az erdélyi vagy kárpátaljai magyar állampolgárok levél útján is élhetnek a szavazati jogukkal, addig a Németországban vagy Nagy-Britanniában dolgozó magyarok nem.


Az Együtt-PM társelnöke szerint ennek csak politikai oka lehet. Azoknak ugyanis, akik az elmúlt években kivándoroltak, elegük lett a kilátástalanságból és reménytelenségből, amit a hazájuk ma kínál nekik - írta Bajnai Gordon, aki szerint "ők a lábukkal szavaztak a kormány teljesítményéről, talán ezért nem akarja megkönnyíteni nekik a kormány, hogy a kezükkel, szavazólapon is szavazhassanak róla".

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite