2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBajnai Gordon Salgótarjánban

Bajnai: Magyarország ma nem egy normális ország


Bajnai Gordon szerint Magyarország ma nem egy normális ország. Egy pénteki lakossági fórumon Salgótarjánban arról beszélt, hogy az országot az elmúlt években tévútra vitte egy rossz politika.

Bajnai Gordon003

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője úgy látja, ez a rossz politika abból szervezi magát, hogy magyart a magyarral szembefordít. Úgy fogalmazott, hogy a rossz politikából direkt módon következik a rossz kormányzás, "ami a mindennapi életünkbe mar bele".


A volt kormányfő annak kapcsán, hogy huszonnégy éve, 1989. március 22-én alakult meg az Ellenzéki Kerekasztal, azt mondta, "talán kivétel nélkül visszasírnánk a mai politikusok akkori nézeteit, visszasírnánk az akkori Fideszt, és talán jobbat tenne Magyarországnak, ha a miniszterelnöke az az Orbán Viktor lenne, aki akkor volt". Bajnai Gordon az elmúlt húsz év legmeghatározóbb politikusának nevezte Orbán Viktort, hozzátéve: "Valamikor ő volt a rendszerváltás szimbóluma, ma pedig annak a rendszernek a szimbóluma, amelyet le kell váltanunk".


Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy a kormány Európa kérdésében is megosztotta az országot, "ide akartunk tartozni mindig, most pedig azt mondják nekünk, hogy Európa ellen szabadságharcot kell vívnunk". Bajnai Gordon azt mondta: a legutóbbi alkotmánymódosítás után, amellyel felszámolták a jogbiztonságot Magyarországon, folytatnunk kell a szabadságharcot, de akik ellen folytatnunk kell, nem Brüsszelben vannak, hanem most kormányon.


Hangsúlyozta azt is, hogy nem elég "a kártékony, csak a saját, szűk érdekét gyarapító rezsim" leváltása, "itt a normális országot akarók nagyon sokszínű közösségét, választói koalícióját kell létrehoznunk azzal a valójában nagyon pici kisebbséggel szemben, amelyik erős manipulációval megpróbálja a hatalmat megtartani, és Magyarországra ráerőltetni azt a polipot, amely az országot uralja".


Beszélt arról is, hogy a választási rendszer kényszere miatt az ellenzéki összefogás szereplőinek legkésőbb őszre meg kell állapodniuk a közös jelöltekről. Egy másik kérdésre válaszolva arra is kitért: az, hogy a kormány el akarja titkolni a határon túli magyar állampolgárok névjegyzékét, "nyilvánvalóan elfogadhatatlan, a választási csalás lehetőségét legalább is magában hordozza". Bajnai Gordon szerint nem elfogadható az az érv, hogy védeni kell a külhoni magyar polgárok adatait hazájuk kormányától.


Orbán Viktor 60 ezer levelet küldött Erdélybe az új magyar polgároknak név szerint, felcímzett borítékban, erre azt mondják erdélyi ismerőseim, nyilvánvaló, hogy ezt a román posta azonnal beszkennelte, ott van tálcán a 60 ezer adat - tette hozzá.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite