2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: Magyarország többre képes

Bajnai: Magyarország többre képes


Bajnai Gordon szerint Magyarország ma rosszabb helyzetben van, mint 2010-ben, de többre képes és jobbat érdemel.

Bajnai Gordon2


Az Együtt-PM szövetség vezetője a hét eseményeit értékelő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: bár Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti "győzelmi jelentése" szerint Magyarország jobban teljesít, valójában az ország minden hadszíntéren - az adósság, a megszorítások, a munkanélküliség és az Európai Unió ellen indított háborúban is - vesztésre áll.


Bajnai Gordon kifejtette: az államadósság 2000 milliárd forinttal több, mint 2010-ben, ráadásul a kormány elköltötte a 3000 ezer milliárd forintos magánnyugdíjvagyont. Ez fejenként összesen 500 ezer forintos adósságnövekedést jelent - fűzte hozzá.


A volt miniszterelnök szerint az Orbán-kormány három év alatt 2650 milliárd forint megszorítást hajtott végre, azaz minden magyar emberre átlagosan 260 ezer forint többletteher jutott. Bajnai Gordon kitért arra is, hogy a kormány által 2010-ben meghatározott növekedési pályához képest 4000 milliárd forinttal kisebb a GDP. "Ezt hozta a fényevésnek megfelelő unortodox gazdaságpolitika" - mondta.


Hozzátette: közben 60 ezerről 230 ezerre nőtt a bajban lévő devizahitelesek száma, több a munkanélküli, a kormány pedig az ötödik alkotmánymódosítással kapitulál az Európai Unió előtt. Szerinte az unió elleni értelmetlen "hadjárat" kudarcát jelzi az is, hogy Magyarország 1500 milliárd forinttal kevesebb támogatást kap a következő hétéves költségvetési ciklusban.


A volt kormányfő bírálta azt is, hogy hírek szerint a kormány az értékbecslésben szereplőnél 150 milliárd forinttal többet készül fizetni a német E.ON magyarországi gázüzletágáért.


"Magyarország hiába gürcöl (...), munkája eredményét újra és újra lenullázza a rossz kormányzás. (...) Magyarország rosszabb helyzetben van, de többre lenne képes és jobbat érdemel. 2014-ben az örökös háborúskodás helyett a békés építkezés korszakát hozzuk el" - összegzett.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite