2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: nem drágul elviselhetetlen mértékben a gáz

Bajnai: nem drágul elviselhetetlen mértékben a gáz


bajnai01A miniszterelnök szerint kormány egy év alatt elvégezte azt a munkát, mely más európai országokra a következő három évben vár. Bajnai Gordon kijelentette: nincsenek csontvázak a szekrényben. Viszont óvott attól, hogy politikusok felelőtlen kijelentéseket tegyenek. Mint például azt, hogy 7 százalékos lesz a hiánycél. Úgy véli: az egy teljesen más gazdaságpolitika következménye lehet csak.


Magyarország egy év alatt elvégezte azt a munkát, amit nagyon sok európai ország a következő három évben fog elvégezni - jelentette ki Bajnai Gordon a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.
Hirtelen előreugrottunk a biztonságosabb országok sorába - mondta a kormányfő, aki hivatkozott az Euromoney tegnap megjelent listájára, melyen mintegy 20 helyet ugrottunk előre.


A magyar vállalkozásoknak, főként az építőipari vállalkozásoknak 1800 milliárd forintot ígértek, és ettől többet, már mintegy 2 ezer milliárdot kaptak a cégek, ebből 1200 milliárd csak az építőipari tenderek, melyeket már kiírtak - tájékoztatott Bajnai Gordon.


Beszélt arról is: ahhoz, hogy 7 százalékos legyen a hiánycél, egy egészen más gazdaságpolitika kell, mint a mostani. Óvott a felelőtlen kijelentésektől. Megtapasztalhatta a másfél millió család, mely devizahitelt vett fel, mit jelent egy felelőtlen mondat, aminek következtében elindul a egy kedvezőtlen piaci folyamat - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.


Leszögezte: nincsenek csontvázak a szekrényekben. A múlt héten valamennyi minisztérium nyilvánossá tette a rá vonatkozó adatokat - tette hozzá.
Jobb a rosszon úgy végigmenni, ha látszik a fény az alagút végén, de ezt az évet még nagyon nehéz lesz végigcsinálni az egész országnak - fogalmazott a kormányfő.


Nem emelkedett elviselhetetlen mértékben a gáz ára - vélte Bajnai, mondván, az energiahordozó ára - figyelembe véve az inflációt - most is alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
Megerősítette azt a lapinformációt, miszerint meghívták a Start-szerződés aláírására, Prágába, ahol Barack Obama amerikai elnök találkozik Dimitrij Medvegyev orosz elnökkel. Mint mondta, ez még csak informális meghívás, azt egyelőre nem erősítették meg.

 

 

2010-04-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite