2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: olyan országra van szükség, ahol a polgár bízhat a kormányában

Bajnai: olyan országra van szükség, ahol a polgár bízhat a kormányában


Bajnai Gordon szerint olyan országra van szükség, ahol a polgár bízhat a kormányában, és ha a haza, a haladás, a szolidaritás kérdésében, valamint az Európához fűződő viszony rendezésében sikerül az emberek többségével közös álláspontra jutni, akkor leváltható az "Orbán-rezsim".

Bajnai Gordon2


A volt miniszterelnök, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője erről a Szolidaritás Mozgalom fórumsorozatának halásztelki helyszínén, több száz ember előtt beszélt hétfőn. Bajnai Gordon elmondta: az hozta a Pest megyei településre, az egymással szövetséget kötő ellenzéki erőkkel együtt őt is az vezérli, hogy megértesse minél több emberrel: van remény a normális ország megteremtésére. Olyan országra van szükség, ahol a polgár bízhat a kormányában. Ahol a hónap végén nem kell "bűvészkedni" a sárga csekkek, a gyermekek menzája és a hiteltörlesztés kifizetésével, ahol egy rossz adórendszer miatt nem a legszegényebbeknek jut a legkevesebb nettó bér, ahonnan a sokak számára kifizethetetlen tandíj miatt a fiatalok nem kényszerülnek külföldre - jelentette ki.


A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: a jelenlegi rossz kormányzás egyik oka az elmúlt 10-12 év megosztó politikája, de senki ne higgye, hogy muszáj egy ilyen helyzetben élni, hisz "óriási a tét". Az Együtt 2014 - PM és a vele szövetségben lévő, fordulatot, kormány- és korszakváltást akaró erők kétszáz szakember segítségével három éve dolgoznak a "politika és a szakszerűség egyensúlyba hozásán" - közölte Bajnai Gordon. A legsürgetőbb teendőknek a korrupció visszaszorítását, az ügynökakták "tisztába tételét", a határon túl élő magyarokkal való, a belpolitika "exportálását" nélkülöző, jobb kapcsolat kialakítását nevezte. Új megegyezés kell, mert a Fidesz vezette hatalom már eltévedt a saját "hazugságdzsungelében" - jelentette ki a szövetség vezetője, aki kérdésre válaszolva egyebek mellett a mostaninál igazságosabb adórendszer bevezetését ígérte választási győzelmük esetére.


A következő fél évben olyan összefogást kell teremteni, amely garantálja "az alkotmányozó" többség megszerzését. Kónya Péter, a Szolidaritás Mozgalom elnöke élesen kritizálta a jelenlegi hatalmat, amely szerinte az "ötvenes évekhez hasonló rendszert" épít, már minden társadalmi csoportba "belerúgott". Kijelentette: "a félelem és a reménytelenség országa lettünk". A közvélemény-kutatási adatokról szólva úgy vélekedett, hogy nem kell feltétlenül hinni ezeknek a számoknak, mert sokan nem merik vállalni pártszimpátiájukat. Hozzátette: most azon kell munkálkodni, hogy széles összefogással "elzavarható legyen az Orbán-rezsim", majd szakértői kormányzással az Együtt 2014 és szövetségesei kivezessék az országot a káoszból. A fórum mindkét szónoka hangsúlyozta: mivel az ellenzék a jelenlegi szabályok alapján alig jut majd szóhoz a kampány során a médiumokban, "házról házra járva" kell meggyőzni az embereket a fordulat szükségességéről.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite