2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai: Orbán minden fronton veszített

Bajnai: Orbán minden fronton veszített


Orbán Viktor elveszítette az államadósság ellen folytatott háborút, elveszítette a növekedésért és a munkahelyekért folytatott háborút, minden fronton veszített, egyedül a propagandaháborúban vannak sikerei - közölte Bajnai Gordon a miniszterelnök napirend előtti felszólalására válaszul az MTI-vel.

Bajnai Gordon2

Az Együtt-PM szövetség vezetője közleményében azt írta: a költségvetés sokadik módosítása, a hiánycél megemelése újabb beismerése mindennek. Hozzátette: az államadósság nagyobb, mint 2010-ben, ma annyi beruházás sincs, amennyi a termelés szinten tartására elegendő, a foglalkoztatás látszólagos bővülése pedig csak a számokkal való trükközés eredménye, az államilag finanszírozott közmunkának köszönhető.

Bajnai Gordon kitért arra, hogy a kormány egy év alatt csaknem 130 milliárd forintot vont ki az oktatási rendszerből, a pedagógusoknak pedig valójában nem a bérük, hanem a kötelező óraszámuk emelkedett.

A volt miniszterelnök szerint eközben jut pénz a takarékszövetkezetek "lenyúlására" és az E.ON gázüzletágának kivásárlására. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a kormány máig nem cáfolta, hogy 150 milliárd forint ráfizetéssel készül megvenni az energiaipari vállalat gázüzletágát, ezért az Együtt-PM teljes nyilvánosságot követel az ügynek.

A miniszterelnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben közölte: a devizahitelesek megsegítése és a rezsicsökkentés folytatása miatt további bírálatokra és támadásokra számít. Szólt arról is, hogy a kormány 2 százalékos növekedéssel számol 2014-re. Az őszi feladatok mellett szólt az elmúlt hónapok eredményeiről is, hangsúlyozva, hogy már megtörtént a növekedési fordulat, nőtt a foglalkoztatottak száma, és emelkedett az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bére.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-09-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite