2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonBajnai személye ellentmondásos

Együtt 2014 - LMP: erős garanciák kellenek az együttműködéshez - Bajnai személye ellentmondásos


Ahhoz, hogy az LMP részt vegyen az Együtt 2014 választói mozgalomban garanciákat kell látnia a párt legfontosabb programpontjainak megvalósulásához. Az együttműködés lehetőségeiről a Lehet Más a Politika novemberi kongresszusa dönt - mondta az MTI-nek szerdán Jávor Benedek, aki már most ellentmondásosnak látja Bajnai Gordon személyét a mozgalom vezetőjeként.

Bajnai Gordon003

A frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy október 23-án a Milla rendezvényén három szervezet egy olyan együttműködést jelentett be, amelyik egy erős középerő megteremtését célozza az Orbán-kormány leváltásának érdekében. Hangsúlyozta, hogy az LMP már január óta arról beszél, hogy egy olyan összefogásra van szükség, amelyik a belpolitikai közép elfoglalásával át tud nyúlni a hagyományos törésvonalakon és egyaránt meg tudja szólítani a Fideszről leszakadt illetve a balközéphez tartozó választókat is.

Kiemelte, hogy ez a célja az LMP, a Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Egyesület és a 4K! részvételével létrehozott Új pólus elnevezésű kezdeményezésnek is.

Jávor Benedek szavai szerint Bajnai Gordon javaslata önmagában nem idegen attól, ahogy az LMP az Orbán-kormány leváltásáról gondolkodik, de az elképzelés tartalmi elemeiről jelenleg csak nagyon keveset lehet tudni.

A frakcióvezető elmondta, egyelőre hivatalosan nem kérték fel őket a csatlakozásra. Az LMP novemberi kongresszusa döntést fog hozni arról, hogy egy ilyen típusú együttműködés kívánatos-e a párt számára - tette hozzá.

A kritériumaikat sorolva közölte, az esetleges együttműködés csak akkor képzelhető el, ha az LMP erős garanciákat kap arra, hogy megvalósulnak az általuk képviselt értékek. Példaként említette a társadalmi igazságosság és mobilitás megteremtését valamint a fenntarthatóság és a részvételi demokrácia megerősítését.

Hangsúlyozta: pártjuknak mérlegelnie kell, hogy a 2010 előtti kormányzásért felelős szereplőkkel lehetséges-e hitelesen kialakítani egy olyan programot, amelyik többek között ennek az időszaknak a kritikáját is megfogalmazza.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite