2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBalassagyarmat-Megkezdődött a téli erdei közfoglalkoztatás az Ipoly Erdő Zrt.-nél

Balassagyarmat-Megkezdődött a téli erdei közfoglalkoztatás az Ipoly Erdő Zrt.-nél


Megkezdődött a téli átmeneti közfoglalkoztatási program a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt.-nél, a több mint 233 millió forint költségvetéssel megvalósuló programot a Belügyminisztérium támogatja - tájékoztatta Barton Gábor, a cég igazgatási főosztályának vezetője az MTI-t.

Ipoly erdő1

A 2013-14-es téli közfoglalkoztatási program november 1-jén 315 emberrel indult, közülük kétszázan december 2-ától az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő erdőművelő szakképzésben vesznek részt. A képzés március 31-éig tart, a közfoglalkoztatottak az oktatás idejére is megkapják járandóságukat.

A többi 115 foglalkoztatott már az erdőn dolgozik, és melléjük január 1-jével további hatvan embert vesznek fel.

Az Ipoly Erdő Zrt. területein jelenleg a vágástéri takarítást végzik, megtisztítják a letermelt erdőrészeket, javítják az erdészeti és a turistautakat. Tavaszra a közfoglalkoztatottak feladatai kiegészülnek az erdősítést megelőző talaj-előkészítő munkálatokkal, a gyomnövények irtásával, esőbeállók, erdei padok, asztalok, hulladéktárolók karbantartásával, a vadászházak környezetének rendbetételével.

Barton Gábor hozzátette: április 1-jétől a téli közfoglalkoztatási program ideje alatt képzésben részesülők is az erdőn dolgoznak majd. A későbbi programok során is számítanak munkájukra, a téli képzés során megszerzett ismereteikre.

Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

2013-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite