2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBalassagyarmaton is megnyílt a Kormányablak

Balassagyarmaton is megnyílt a Kormányablak

 

Átadták Nógrád megye negyedik új típusú Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálatát, más néven a Balassagyarmati Járási Kormányablakot. Az ország 169. ügyfélszolgálata Balassagyarmaton, a Városháza épületének földszintjén működik, ahol tíz munkaállomáson 13 kormánytisztviselő várja az állampolgárokat.

kormanyablakbgy


A Közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés - „A Nógrád megyei akadálymentes kormányablakok kialakítása" című, TIOP-3.3.1/A-12/2-2013-0004 számú, kiemelt európai uniós projekt zárórendezvényén a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal és a Nógrád Megyei Kormányhivatal által közösen megvalósított beruházást, a Balassagyarmati Járási Kormányablakot nyitották meg kis ünnepség keretében.


Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott beszédét azzal kezdte: kisebb sportbalesetét követően most maga is megtapasztalja, mennyire hasznos, ha minden szempontból akadálymentesített ügyfélszolgálat várja az állampolgárokat. Mint elmondta: ez év végéig körülbelül 250 ponton várja az országban Kormányablak az ügyeiket intézni kívánókat, köztük Nógrád megyében negyedikként - a szécsényi, a salgótarjáni és a bátonyterenyei után - a balassagyarmati. A korszerű épületrészben személyesen, de akár videókapcsolaton keresztül is intézhetjük ügyeinket, s reményei szerint még ebben az évben elkezdődnek egy-egy hasonló ügyfélszolgálat kialakításának munkálatai Pásztón és Rétságon is. A kormánymegbízott végezetül köszönetet mondott a kivitelező Kristály-Vár Kft-nek, amely gyors, pontos és szemre is tetszetős munkát végzett.

kormanyablakbgy1


Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: érsekvadkertiként maga is örül, hogy nem csak neki, és a járásban élőknek, mint ügyfélnek, de az itt dolgozóknak is magasabb szintű kiszolgálást nyújt az új kormányablak. A kormány ezzel azt fejezi ki: valamennyi állampolgárát megbecsüli, éljen bárhol az országban.


Balassagyarmat alpolgármestere, Csach Gábor nem felejtkezett el arról, hogy a kormányablaknak is helyet adó városháza éppen száz esztendeje tölti be ezt a funkciót, maga az ügyfélszolgálat az egykori királyi szálló vendéglő részében lett kialakítva. Mint elmondta: egy városvezető számára mindig örömteli, ha a kormány a helyiek számára plusz szolgáltatást nyújtó fejlesztést hajt végre és működtet.


Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára emlékeztetett: 2010-ben, az Orbán-kormány megalakulása idején a közigazgatásban a tisztviselők igyekezete ellenére az ügyintésben párhuzamok és az ügyfelek bizalmatlansága volt felfedezhető, ezért egy átfogó közigazgatási átalakításra volt szükség, ekkor alakultak meg a kormány-, majd a járási hivatalok. A kormányablakok rendszere bizonyítja, hogy gördülékenyebbé, egyszerűbbé vált az állampolgároknak az ügyintézés, jelenleg több mint 430 ügyet lehet egyetlen helyen elintézni, vagy elindítani, amelyet hamarosan további 92-vel bővítenek, a cél pedig összesen 1700 körüli ügykör ellátása. Mindezt az itt dolgozó kormánytisztviselők képzése, informatikai és eszközfejlesztés, az ügyintézést gyorsító tudástár kialakítása segíti. Ez év szeptemberéig kétmillió ügyfél közel három és félmillió ügyét intézték kormányablakban, Nógrád megyében 90 000 ügyfél tért már be az integrált ügyfélszolgálatra több mint százezer üggyel kapcsolatosan. Mint az államtitkár elmondta: a kormány a bürokráciacsökkentés révén is további időt és pénzt kíván spórolni az állampolgároknak, egyszerűbbé téve az uniós forrásokhoz jutást, az építés- és adóügyek intézését, valamint hamarosan döntenek további 110 törvénymódosításról, amelyeket a járási és kormányhivatalok javaslata alapján, a könnyebb, gyorsabb, olcsóbb ügyintézés érdekében hoznak. Ezáltal évi tízmilliárd forint marad az adófizetők zsebében.


Kovács Zoltán beszéde után egy jelképes szalagvágással lezárult a megye négy kormányablakának kialakítását elősegítő uniós projekt, s megnyílt a Balassagyarmati Járási Kormányablak, amely hétfőn 7 és 17, keddtől péntekig 8 és 18 óra között várja az állampolgárokat.

 

Forrás: NÓGRÁD24

 

2015-10-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite