2020. február 19., szerda - Zsuzsanna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBalesetek Nógrád megyében

Balesetek Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a NÓGRÁD24.hu-val.

1128balesetnograd


Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök 2019. november 27-én 14 óra 30 perc körül Salgótarján belterületén. A jelenlegi adatok alapján egy 77 éves férfi kanyarodott balra a Budapesti útról a Hősök útra egy kisbusszal, amikor nekiütközött egy szemből közlekedő és egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsi. A balesetben a kisbusz egyik utasa sérült meg.


A megye területén az elmúlt napon további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.


Több közlekedési baleset kiváltó oka az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.


Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.


Kérjük a járművezetőket, az előzési szabályok mellett fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására is.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2019-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite