2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBaleseti helyzet Nógrád megyében

Baleseti helyzet Nógrád megyében

 

Nógrád megye közlekedésbiztonsági helyzetét értékelte a rendőr-főkapitányság - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetihelyzetnograd

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 2017. január 1. és március 15. közötti időszak közlekedésbiztonsági tapasztalatait összegezte. A megye közútjain a jelezett időszakban összesen 35, míg a 2016-os év azonos időszakában 50 darab személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. E tekintetben a 30 %-os csökkenés tapasztalható. A halálos közúti közlekedési balesetek tekintetében kedvezőtlen elmozdulás történt, mivel ebben az évben már két halálos balesetben két ember vesztette életét, míg a 2016-os év hasonló időszakában nem történt halálos kimenetelű baleset Nógrád megyében. A könnyű sérüléses közlekedési balesetek száma 35 %-kal, míg a súlyos sérüléses közlekedési balesetek száma 31 %-kal csökkent.


A gyakoribb baleseti okok a gyorshajtás, az elsőbbségi, előzési szabályok megsértése, műszaki hiba és a figyelmetlenség. Emelkedett a követési távolság meg nem tartásából származó közlekedési balesetek száma is.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési szakemberei folyamatosan tartanak előadásokat minden korosztály számára. A rendőrök folyamatosan látogatják az iskolákat, óvodákat, és idősek otthonát és egyéb helyszíneken is tájékoztatják a lakosságot a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokról. A rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságai az ittasan okozott balesetek számának csökkentésére, az ittas vezetők kiszűrésére úgynevezett finn módszeres ellenőrzést alkalmaznak.

balesetihelyzetnograd1

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 2017. február 24. és 2017. március 14. közötti időszakban a közlekedési balesetek megelőzése, a szabályszegések visszaszorítása érdekében közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket tartottak. Ebben az időszakban az egyenruhások a megye közútjain összesen 3262 személyt igazoltattak, ennek során 11 gépjárművezető alkoholszondás ellenőrzése zárult pozitív eredménnyel. A hatóság tagjai összesen 52 esetben szabtak ki helyszínbírságot, míg 18 esetben kezdeményeztek a hatóságok közlekedési szabálysértés miatt eljárást.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a következő időszakban is várhatóak hasonló ellenőrzések a balesetek megelőzése, és a szabályszegések visszaszorítása érdekében.


Kérjük a közúton közlekedőket, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be, a változékony időjáráshoz igazodva, az út- és látásviszonyoknak megfelelően válasszák meg gépjárműveik sebességét! Legyenek türelmesek, közlekedjenek óvatosabban és tartsanak nagyobb követési távolságot!


Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Forrás: POLICE

 

2017-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite