2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBalesetmegelőzési tábor Szécsényben

Balesetmegelőzési tábor Szécsényben

 

A Szécsény Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az elmúlt évekhez hasonlóan 2016. nyarán is megrendezte a közlekedés biztonsága és balesetmegelőzési témájú gyermektáborát.

balesetmegelozesitaborszecseny


Az 2016. július 4. és július 8. között a Szécsényi Rendőrkapitányságon megrendezett táborban összesen tizennyolc - Szécsény és annak vonzáskörzetében lakó - 8-14 éves korú iskolás gyermek vett részt.


A napi programok a gyalogosan és kerékpárral történő közlekedési ismeretek bővítését szolgáló oktatásokra épültek. A gyerekek megismerhették a közlekedési jelzőtáblákat, a láthatósági mellény viselésének fontosságát és a kerékpár kötelező felszereléseit. A táborozókkal Gemer Gabriella r. százados, közlekedési főelőadó ismertette a közlekedésrendészet munkáját, és a balesetmegelőzési célú közúti ellenőrzések jelentőségét.

balesetmegelozesitaborszecseny1


Szóbeli kérdezz-felelek és írásban kitöltendő totók, majd közlekedési szituációkat ábrázoló színező feladatok segítségével sajátíthatták el az iskolások a biztonságos közlekedés szabályait, majd a megszerzett ismereteik birtokában végighajthattak a rendőrkapitányság udvarán felállított kerékpáros ügyességi pályán.

balesetmegelozesitaborszecseny2


A rendezvény zárónapján a szervezők hasznos tanácsokat tartalmazó tájékoztató kiadványokkal, láthatósági karkötőkkel és némi édességgel ajándékozták meg a gyerekeket.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24
Fotók: police.hu

 

2016-07-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite