2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBalesetmegelőzés jelnyelven Nógrád megyében

Balesetmegelőzés jelnyelven Nógrád megyében

 

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Nógrád Megyei Szervezetéhez látogattak el a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetmegelozesjelnyelven

Fotó: police.hu


A balesetek megelőzéséről, valamint a láthatóság fontosságáról tartott rendhagyó előadást Tamás-Kovács Andrea címzetes rendőr őrnagy - a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési főelőadója - 2016. április 29-én Salgótarjánban.


A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Nógrád Megyei Szervezetének felkérésére megtartott előadást Polyákné Kiss Nikoletta jelnyelven is tolmácsolta a résztvevőknek, akik számára a közlekedési veszélyhelyzetek korai felismeréséhez, valamint a balesetek megelőzéséhez kiemelt segítséget jelentenek a láthatóságot segítő eszközök.


A résztvevők az általános közlekedésbiztonsági előírásokon túl, megvitatták az egyes szituációkban való helyes magatartási formákat, majd egy közlekedésbiztonsági kampányfilmet tekinthettek meg, s végezetül tesztlapon ellenőrizhették ismereteiket.


A közlekedésbiztonság témakörét átfogó interaktív programon bemutatásra kerültek a személygépjárművel, kerékpárral és gyalogosan közlekedők védelmét szolgáló és a balesetek megelőzését segítő eszközök, - fényvisszaverő mellény, világító táska, villogó kar- és testpántok, lámpák - melyeket a Nógrád Megyei balesetmegelőzési bizottság ajándékaként meg is tarthattak az érdeklődők.


Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2016-05-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite