2020. február 18., kedd - Bernadett
Keresés a tartalomban
ItthonBaljós üzenetet kaptak Orbánék Brüsszelből

Baljós üzenetet kaptak Orbánék Brüsszelből


Ahhoz, hogy Magyarországgal megkezdődhessenek a pénzügyi megállapodást célzó tárgyalások, az ország iránti befektetői bizalomra van szükség - hangsúlyozta az Európai Bizottság szóvivője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.

Európai Bizottság


"Egyelőre ez a bizalom megítélésünk szerint nincs meg" - mondta Olivier Bailly. Hozzátette, azt várják Magyarországtól, hogy tegyen meg minden szükséges lépést a megfelelő jogi környezet biztosítása érdekében, "tegye lehetővé a befektetők visszatérését" és a magyar gazdaságra nehezedő nyomás csökkentését.


A szóvivő szerint nem lehet egyértelműen pontokba szedni azokat az elemeket, amelyek a befektetői bizalom visszaszerzéséhez szükségesek. Megjegyezte azonban, hogy a Magyarország ellen az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által indított kötelezettségszegési eljárások, valamint azok a kérdések, amelyeket két külön levélben tett fel Brüsszel a magyar hatóságoknak, "részét képezik az asztalon levő kérdéseknek" a befektetői bizalomhoz szükséges jogi környezettel kapcsolatban.


"Attól tartok, nem tudom felsorolni mind a húsz vagy harminc pontot, hogy mit kell megtenni" - fogalmazott a bizottsági szóvivő, akinek a szavai szerint "általános értelemben" kell megfelelő környezetet biztosítania Magyarországnak. Olivier Bailly elmondta, hogy Magyarországtól a határidő letelte előtt részletes válaszokat kaptak a felvetett kérdésekre. Ezeket most jogi szempontból elemzik, és egyelőre nem tűzték ki, hogy mikor hozzon döntést a biztosok testülete. Ezen a héten nem tartanak ülést a biztosok, jövő szerdán Strasbourgban lesz a következő tanácskozásuk.


A szóvivő nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy az Európai Bizottság Magyarországnak megfogalmazandó válaszában lesz-e jelzés a pénzügyi tárgyalások megkezdésének lehetőségére, annak elképzelhető időpontjára.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite