2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBánkitó Fesztivál - táborozás, koncertek, szabadegyetem

Bánkitó Fesztivál - táborozás, koncertek, szabadegyetem


Huszonhét zenekar mutatkozik be három napon át a Bánkitó Fesztiválon, a Nógrád megyei Bánk községben július 20. és 22. között kiállítást, szabadegyetemet és fórumszínházi előadásokat is szerveznek.

Bánki tó

Dudás Dóra, a fesztivál kommunikációs vezetője elmondta: a tábor kisszínpadán eklektikus dekorációba ágyazva vonultatják fel a budapesti VI.-VII. kerület emblematikus zenekarait, fellép többek között a Dorco Band, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Popiván, a Praktikers vagy a Csaknekedkislány. A nagyszínpadon friss formációk és "ős-bánkitó fellépők" váltják egymást, köztük a Marge, a Mary Popkids, a Nemjuci, a LavaLava vagy a ColorStar.

A Tószínpadon az Amoeba-Sabák Special, a Puszi és a Belle Belle Live ad koncertet.

A tószínpadi stégre és környékére rekreációs paradicsomot varázsolnak, nappal dj-k, limonádé, fröccs és napozás várja a lustálkodókat, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívakat, az este pedig a koncerteké és a filmeké.
Közölte: a szabadegyetemen azt járják körül, hogy milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban, illetve hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán.

ezo_banner

hirdetés

Szellemi-fizikai akadálypályát is állítanak a vállalkozó kedvűeknek, egyben újra a szabadba viszik a kiállítást. Az idén arra hívják az alkotókat, hogy a kortárs művészet eszköztárával értelmezzék újra a faluban látható tiltó, iránymutató és tájékoztató funkciójú táblákat.

Az idei fesztivál a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Csipáncsap brigád, a Dor Hadas és a tranzit.hu összefogásában valósul meg.


Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite