2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonBankszanálás és távszerencsejáték a parlamenti napirenden

Bankszanálás és távszerencsejáték a parlamenti napirenden


Egynapos rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés, amelyen a képviselők a nemzetgazdasági miniszter bankszanálással összefüggő javaslatát is megtárgyalhatják, de várhatóan napirendre kerül a lakáscélú munkáltatói támogatással kapcsolatos jogszabály módosítása és a távszerencsejáték engedélyezésének kérdése is.

Parlament2


A Ház ülése 9 óra 30 perckor kezdődik, a képviselők ekkor az utolsó idegen megszálló katona Magyarországról történt távozására emlékeznek, majd napirend előtti felszólalások következnek. A rövidnek ígérkező határozathozatali periódusban egy magyar-kuvaiti diplomácia megállapodást hagyhat jóvá az Országgyűlés, ezt követően kerülhet sor az interpellációkra, majd az azonnali kérdések és kérdések elmondására, valamint megválaszolására.


A parlament a délutáni órákban több javaslat tárgyalásába is belekezd. A képviselők így kifejthetik a véleményüket a közszolgálati tisztviselőkről szóló és a kormányzati szerkezetalakítással összefüggő törvénymódosításokról. Emellett napirendre kerül Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bankszanálással összefüggő törvényjavaslatának vitája. A tervezet fő irányvonala, hogy az adófizetők terhelése helyett a tulajdonosi és hitelezői kötelezettségeket erősítse egy nehézségekkel küzdő pénzügyi intézmény helyzetének rendezése során, ezért a javaslat egyik fő pontja a szanálási alap létrehozása, melyet a hitelintézetek és befektetési vállalkozások töltenek fel befizetéseikkel.


Az Országgyűlés tárgyalhatja Bánki Erik (Fidesz) adóváltoztatási kezdeményezését is, amely módosítaná a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket, és fordított adózást vezetne be az acéliparban az adócsalással leginkább érintett termékekre. A képviselő egy másik előterjesztése egyszerűsítené a távszerencsejáték engedélyezési és adózási feltételeit.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite