2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonBárándyt vetik be Tarlóssal szemben?

Bárándyt vetik be Tarlóssal szemben?


A Népszava szerint Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter neve is szóba került, mint egy olyan főpolgármester-jelölt, aki mögött több párt, szervezet is felsorakozna. Csakhogy az LMP- akár az országgyűlési kampányban - most sem kíván együttműködni a szocialistákkal. Saját jelöltet állítanak, úgy hírlik, Jávor Benedek lesz az.


Konszenzusos jelölt esetén kész visszaléptetni Horváth Csabát, saját főpolgármester-jelöltjét a budapesti MSZP - erősítette meg tegnap Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője.


Molnár Zsolt, a párt fővárosi ügyvezető alelnöke, kampányfőnöke azt mondta: ha sikerül az LMP-vel, az MDF-fel, illetve civil szervezetekkel - közöttük a sok embert mozgósítani képes Tisztelet Társaságával (TT) - megegyezni, akkor Horváth visszalép.


Csakhogy az LMP bejelentette, önálló jelöltet akar állítani, és állítólag a szocialistákkal semmiképp nem akarnak együttműködni, ahogy a parlamenti választásokon is visszautasították az MSZP ajánlatát. Úgy tudni, az LMP Jávor Benedeket, a fenntartható fejlődés bizottsága elnökét kívánja indítani a posztért.
A TT-vel folynak az egyeztetések, és esetleg más civil szervezetekkel is tárgyalnak majd a szocialisták annak érdekében, hogy olyan, nem pártpolitikust találjanak, aki minden fél számára elfogadható.


A lap úgy tudja: szűk körben mások mellett Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter neve is szóba került. A szocialisták azonban állítólag azt mondják, ha az LMP elzárkózik, nincs értelme új jelöltet keresni, mert az vélhetően nem tudja legyőzni Tarlós Istvánt. Ebben az esetben Horváth marad a jelölt.

 

Forrás: Népszava/HÍR PORT24

 

2010-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite