2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBátonyterenyei roma diákot támogat a rendőrség!

Bátonyterenyei roma diákot támogat a rendőrség!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2011-ben is - a korábbi évekhez hasonlóan -támogatási szerződést kötött egy roma származású középiskolás diákkal, hogy tanulmányai eredményes befejezésében segítse és a rendőri pálya választására ösztönözze. A pályázók közül a bátonyterenyei BLSZSZK Fáy András Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulója, Danyikó Gergő élhet idén ezzel a lehetőséggel.

rendorsegtamogatas

A fiatalember 18 éves, édesanyjával és testvéreivel Bátonyterenyén él. Középiskolai tanulmányait több éve kiemelkedő eredménnyel végzi, melynek köszönhetően 2010. évben az „Év diákja", míg 2011. évben az „Év rendésze" díjat is elnyerte tanintézetében. Tagja a diákönkormányzatnak és több tanulmányi versenyen is kiváló helyezést ért el. Szabadidejében sokat rajzol, sportol, és szívesen olvas történelmi regényeket.

Gergő egyik fő célja, hogy a rendőri pályához szükséges tanulmányok elvégzését követően lakóhelyén dolgozzon rendőrként. Ennek elérése érdekében mindent megtesz és azon lesz, hogy tanulmányi eredményét az eddig elért szinten tartsa.

Dr. Mihály István r. ezredes rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány és Danyikó Gergő 2011. október 11-én 09 órakor írták alá azt a támogatási szerződést a főkapitányságon, mely szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vállalja, hogy a tanuló középfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányai hátralévő idejére juttatásokat nyújt számára.

A kollégiumi szállás és a menzai költségeinek térítése mellett a fiatalembert tanévenként 25.000 forintos ruházkodási segély, illetve 4.500 Ft tanszersegély is megilleti. Mindemellett tanulmányi eredményei függvényében a tanév alatt havi 2.000 és 4.000 forint közötti összegben pénzbeni juttatást kap, valamint a főkapitányság hivatásos rendőrévé válhat a szakmai képzettség
megszerzése után.

A szerződés szerint a támogatásokat akkor kapja meg a tanuló, ha az abban vállalt kötelezettségeit teljesíti. Többek között eleget kell tennie vizsgakötelezettségeinek, be kell fejeznie középiskolai
tanulmányait, valamint jelentkeznie és felvételiznie kell rendészeti szakközépiskolába vagy Rendőrtiszti Főiskolára. Sikeresen megszerzett szakmai végzettség esetén pedig meghatározott ideig a támogató megyei főkapitányság állományában kell dolgoznia.

A támogatás lehetőséget nyújt a tanulónak abban, hogy szakmai képesítést szerezzen és biztos munkahellyel rendelkezzen, de számos kitételt és előírást tartalmaz, melyeket maradéktalanul be kell tartania.

A szerződéskötés lehetőségével a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a jövő évben is élni kíván, hogy az arra érdemes roma származású fiatalok rendőrré válhassanak.


HÍR PORT 24

 

2011-10-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite