2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBátonyterenyén járt Áder János köztársasági elnök

Bátonyterenyén járt Áder János köztársasági elnök


A Magyar Horgászat Nagyköveteinek találkozója és horgászverseny díszvendég dr. Áder János köztársasági elnök volt az esemény Bátonyterenyén a Maconkai horgásztónál került megrendezésre - értesült a NÓGRÁD24.hu

aderbatonyterenyen

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) is csatlakozik Al Gore volt amerikai alelnök és Áder János köztársasági elnök környezetvédelmi akciójához, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzenek a párizsi klímacsúcs előtt - ezt pénteken jelentették be Áder János jelenlétében a Nógrád megyei Bátonyterenyén.

aderbatonyterenyen1

A maconkai tónál a Horgászat Nagyköveteinek III. Találkozóján és Horgászversenyén Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke közölte: valamennyi tagszervezetük az elobolygo.hu kezdeményezés mellé áll. Áder János a rendezvényen mindenkit arra kért, hogy látogasson el erre a honlapra. Mint elmondta, Magyarország elsőként csatlakozott Al Gore kezdeményezéséhez.


A cél, hogy a legnagyobb kibocsátókat, a legnagyobb szennyezőket, az Egyesült Államokat, Kínát, Indiát, Brazíliát, Oroszországot "a most körvonalazódónál ambíciózusabb megállapodásra" szorítsa majd a párizsi klímacsúcson decemberben - tette hozzá. A köztársasági elnök kitért rá, hogy egy nemrégiben megjelent kutatási eredmény szerint a klímaváltozás hatásai sokkal nagyobb mértékben érvényesülnek a Kárpát-medencében és Magyarországon, mint Európa más részein.


"A mi életünkről van szó, a mi földjeinkről, levegőnkről, vizünkről, és legfőképpen a mi gyerekeink és unokáink jövőjéről" - fogalmazott Áder János. Hozzátette, a VOLT fesztiválon az lesz majd a fiataloknak szóló üzenet: ha van fél perced a következő fél évszázadra, akkor emeld fel a hangod. Ezt kérem önöktől is - mondta Áder János a maconkai rendezvényen.


Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke a találkozón többek között arról beszélt, hogy a jövő évtől pályázati úton szeretnék elnyerni a természetes vizek állami halgazdálkodási jogát, illetve kérik az élőhal áfa kulcsának öt százalékra csökkentését. Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöke ismertette, hogy 15 éves fejlesztés eredménye a jelenlegi maconkai, Nógrádikum-díjas, árvízvédelmi feladatokat feladatokat ellátó, horgászati és turisztikai célú vízterület.


Több mint 50 százalékkal, 65,4 hektárra és hét tóra növelték a vízfelületet, és 100 százalékkal a szabadon bejárható partszakaszt - tette hozzá. A terület felkerült az ország és Európa horgászturisztikai és versenysport térképére, hússzorosára emelték a 18 országból érkező vendéglétszámot, jelentősen hozzájárulva ezzel a kistérség vendéglátóipari kapacitásainak lekötéséhez, vendégházak kialakításához, és a foglalkoztatás növeléséhez - mondta Dérer István.

 

Forrás: Facebook/MTI/NÓGRÁD24

2015-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite