2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBátonyterenyén startol ma a „Muzsikál az erdő” programsorozat

Újra "Muzsikál az erdő"

Idén immár 12. alkalommal rendezik meg a Nógrádikum Díjas Muzsikál az Erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot.

muzsikalazerdo2014

A zenei és gasztronómiai programok a Mátra erdőségeiben valósulnak meg 9 helyszínen a Mátra lábától a Kékestetőig.

Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az erdő főszervezője a Focus rádiónak elmondta, az idei eseménysorozat június 27-én Bátonyterenyén, a Gyürky-Solymossy Kastély kertjében kezdődik, majd Szentkút, Ipolytarnóc, Szurdokpüspöki, Gyöngyöstarján, Mátrakeresztes, Kékestető és Galyatető után július 5-én, Gyöngyössolymoson zárul.

A Mátrai Művészeti Napok alapvető célja, hogy az erdő, a zene, a művészetek erejével az embereket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa.

A programok között klasszikus és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, ismeretterjesztő előadások, képzőművészeti kiállítások, erdei sportrendezvények, gyermekprogramok találhatók, de lesz falusi vendéglátás helyi ételekkel, kiváló mátrai borokkal, helyi termékek, helyi értékek bemutatása és fenntartható gazdálkodási példák bemutatása is. A programok megvalósításában több mint 500 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt.

A rendezvénysorozat 2014-ben elsők között nyert felvételt a Nógrád Megyei Értéktár tagjainak sorába, valamint Nógrádikum Díjat kapott.

 

Forrás: radiofocus.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite