2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBátonyterenye – Változások a szemétszállításban

Tájékoztató a települési hulladék gyűjtésére vonatkozó új rendelkezésekről


A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás 2016. január 01-től hatályba lépő változásairól az alábbiakban tájékoztatjuk.

bterenye

A kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetek köre bővül, a továbbiakban lehetőség lesz 60 és 80 literes gyűjtőedény igénybevételére is az alábbi feltételek teljesülése esetén:

· 60 literes űrmértékű gyűjtőedény használatára kizárólag a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használó személy jogosult,

· 80 literes űrmértékű gyűjtőedény használatára legfeljebb két fő által használt ingatlan esetében van lehetőség.

A kisebb űrmértékű edényzethez való jogosultság esetén, amennyiben az ingatlanhasználó nem rendelkezik megfelelő edényzettel az eddig használt 120 literes gyűjtőedények maradnak továbbra is használatban azzal, hogy a kisebb űrmértékre való jogosultság után arányosan csökkentett ürítési díjat kell fizetni.

A 60, illetve 80 liter mennyiségű települési hulladék után fizetendő közszolgáltatási díj alkalmazásának igénybevételére a fenti feltételeknek megfelelő természetes személyek jogosultak. A jogosultságot az ingatlanhasználó kérelmére a lakcímnyilvántartás adatai alapján a polgármesteri hivatal igazolja.

Az ingatlanhasználónak a 60, illetve 80 liter űrmértékű gyűjtőedényre irányadó közszolgáltatási díj megállapításához szükséges - igazolással ellátott - nyilatkozatát a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályához kell benyújtania, amíg a VGÜ ügyfélszolgálata nem üzemel a városban. Ennek megnyitása után a kérelmeket az ügyfélszolgálaton kell leadni. Az erre a célra rendszeresített űrlap megtalálható a polgármesteri hivatalban, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.batonyterenye.hu)

Az igényléseket folyamatosan be lehet nyújtani, a közszolgáltató az adott hónapra a hó 10. napjáig beérkezett nyilatkozatokat tudja figyelembe venni. A 2016. március 10. napjáig benyújtott kérelmek esetén a díjcsökkentés 2016. január 01.-től érvényes.

A közszolgáltatás igénybevételével kapcsolatos további részletes felvilágosítást a közszolgáltatást végző VGÜ Salgótarjáni Hulladékgazdálkodási és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (3100 Salgótarján, Kertész u. 2.) a 32/440-366 számú telefonszámon, illetve a vgu@vgu.hu e-mail címen nyújt, továbbá azok megtalálhatóak a cég honlapján (www.vgu.hu).

 

Forrás: Batonyterenye.hu/NOGRAD242016-02-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite