2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBátonyterenye Város Díszpolgára - Felhívás

Bátonyterenye Város Díszpolgára - Felhívás


A Képviselő-testület a közeljövőben dönt a „Bátonyterenye Város Díszpolgára" kitüntető cím és a „BÁTONYTERENYÉÉRT" kitüntetés adományozásáról.

bterenye

A város érdekében végzett munka elismeréséről szóló 16/2011. (VIII.04.) önkormányzati rendelet 2. §-a szerint a Képviselő-testület „Bátonyterenye Város Díszpolgára" kitüntető cím adományozásával ismeri el mindazoknak a nem helyben lakó polgároknak az érdemeit:

a) akik Bátonyterenye város fejlesztéséért kiemelkedően dolgoztak, gazdasági, tudományos, kulturális vagy közéleti területen maradandó alkotásaikkal emelték, vagy elősegítették a város lakosságának gazdasági és kulturális előrehaladását és demokratikus fejlődését,

b) akik kimagasló munkásságukkal hozzájárultak a város jelentős fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez, tekintélyének emeléséhez,

c) akik gazdag életművükkel a magyarság és más népek gazdasági és szellemi művelődését, a békét, a kultúrát, a demokráciát és az emberiség egyetemes érdemeit tiszteletreméltóan szolgálják.

A kitüntető címből évente egy adományozható - akár külföldi személy részére is.

A fenti rendelet 6.§-a alapján „BÁTONYTERENYÉÉRT" kitüntetés adományozható azoknak a polgároknak és közösségeknek, akik a város gazdasági, társadalmi fejlődése és a művészeti élet területén, valamint a lakosság érdekében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak a város szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapításához, hírnevének öregbítéséhez.

Évente legfeljebb két egyéni és egy közösségi kitüntetés adományozható.

Indokolt esetben posztumusz kitüntetés is kezdeményezhető.

A kitüntető cím, kitüntetések, kitüntető díjak átadására a magyar nemzet ünnepén, augusztus 20-án, államalapító Szent István tiszteletére rendezett városi ünnepségen kerül sor.

Önkormányzati rendeletünk - melynek teljes szövege honlapunkon elérhető - lehetőséget ad arra, hogy a fenti kitüntetésekre a városban működő társadalmi és civil szervezetek, illetve a helyben lakó választópolgárok és azok közösségei is javaslatot tehessenek.

Ezért kérem, hogy a kitüntetett személyekre vonatkozó javaslatait e nyomtatvány kitöltésével, írásos indokolással - legkésőbb 2015. július 15. napjáig - szíveskedjen eljuttatni részemre elektronikus vagy postai úton.

 

 

Forrás: Batonyterenye.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite