2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBecsapták a 74 éves bácsit az orvosára hivatkozva Nógrád megyében

Legyenek óvatosak az idegenekkel !

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságra egy idős férfi tett a napokban telefonon bejelentést, mert előző napon, családi házában egy általa ismeretlen nő kereste fel. Miután lakásába beengedte az idegen azt állította, hogy a bejelentő részére a kezelő orvosa küldött egy csomagot, melyért 55.000 Ft-ot kell fizetnie. A 74 éves férfi a csomagot átvette és a kért összeget kifizette. Későbbiekben győződött meg arról, hogy az orvos nem küldött részére egészségügyi eszközt és az átvett masszázs készülék a kért összegnél jóval kevesebbet ér.

rendbt

Kérjük, hogy az ilyen esetek elkerülése érdekében legyenek óvatosak! Ne engedjenek be lakásaikba azonosíthatatlan idegeneket!

A bűnözők gyakran különböző ürügyeket alkalmazva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz.A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak. Kihasználják az idősek jószívűségét, óvatlanságát és, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

A lakásukba történő bejutáshoz gyakran árút kínálnak, vagy közüzemi dolgozónak, díjbeszedőnek, tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. De előfordult, hogy pénzváltásra hivatkoztak, vagy csak vizet kértek.

Ha közüzem dolgozójaként, vagy hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató a lakásukba történő beengedésük előtt, mindig győződjenek meg arról, hogy a munkakörüknek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek-e.

Nagyon fontos, hogy sok pénzt soha ne tartsanak otthon.

Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ennek során kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításukat.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne felejtsék el megfigyelni a személyeket, hogy személyleírásukkal is segítsék az elkövetők gyors elfogását.

 

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite