2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBecsó Zsolt sajtóközleménye

Fidesz: A Gyurcsány-koalíció elvenné a közfoglalkoztatottak bérét

A Gyurcsány-koalíció munkanélküliséget és létbizonytalanságot hozott Nógrád megyére. Az itt élőknek is adtak inkább segélyt, mint munkát. A Fidesz-kormány a 22 ezer forinton való segélyen tengődés helyett tisztességes munkát vagy képzést, és érte fizetést kínál azoknak, akik a közfoglalkoztatásban részt vesznek. A szocialisták már megint becsapták a közfoglalkoztatottakat, Mesterházy Attila helyettesével, Simon Gáborral az élen a közfoglalkoztatás eltörléséért meneteltek, ő meg titokban százmilliókat parkoltatott külföldi bankszámlákon.

Becsó Zsolt003

Ha a Gyurcsány-koalíción múlna, megint a legszegényebbeken csattana az ostor. A Gyurcsány-koalíció elvenné a munkalehetőséget és a fizetést a közfoglalkoztatottaktól és visszaállítaná ugyanazt a reménytelen rendszert, amely korábban volt, amikor 22 ezer forintos segéllyel szúrták ki az álláskeresők szemét és nem adtak lehetőséget nekik a tovább lépésre, a tanulásra. Emiatt tömegeket ítéltek egy életen át tartó munkanélküliségre és negyedmillió embert tettek munkanélkülivé.

A közfoglalkoztatás több ezer Nógrád megyei álláskeresőnek biztosít munkát vagy képzést, és azért fizetést. Januártól a kormány megemelte a közfoglalkoztatottak bérét. Az alap közfoglalkoztatásért járó fizetés bruttó 77. 300 forint, a szakképzett közfoglalkoztatott garantált bére bruttó 99 100 forint lett. A kiskeresetűek adócsökkentésének köszönhetően a gyermeket nevelőknek ennél is több marad a zsebében. Egy gyermek esetén 60. 600 Ft nettó fizetést, 2 gyermek esetén 70.600 Ft nettó fizetést kapnak (9 ezer forinttal többet, mint tavaly). Három gyermek esetén 76 100 forint a nettó fizetés, ez 15 ezer forintos emelést jelent. Ha egy a legnehezebb helyzetben lévő magyar családot veszünk, ahol mind két szülő közfoglalkoztatott és 3 gyermeket nevelnek, akkor ők pl. 30 ezer forinttal több nettó fizetésre számíthatnak.

Ma 22 éves csúcson a foglalkoztatás, hosszú évek után 10% alá csökkent a munkanélküliség Magyarországon. Itt, Nógrád megyében is egyre többen élnek segély helyett munkából. Egy év alatt az álláskeresők száma 43 százalékkal csökkent.


A választás tétje a salgótarjáni családok számára is, hogy Magyarország és a családok tovább tudnak-e erősödni, vagy hagyjuk-e, hogy visszajöjjön az új Gyurcsány-korszak, amely egyszer már tönkretette nemcsak az országot, hanem az itt élő családokat is.

Sakgótarján, 2014. február 18.

Becsó Zsolt
Nógrád megye 1. sz. választókerület

 

2014-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite