2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonBeérkeztek Budaházy György ajánlószelvényei

Beérkeztek Budaházy György ajánlószelvényei


Budaházy GyörgyHalmai Gábor azt mondja: ha egy személy, aki büntetőeljárás alatt áll, és sikeresen összegyűjti az ajánlószelvényeit, akkor az ellene eljárást folytató bíróságnak az OVB-hez kell fordulnia, amely eldönti indokolt-e az jelölt mentelmi jogának felfüggesztése. Beérkeztek Budaházy György ajánlószelvényei az illetékes egyéni választókerületi választási bizottsághoz a valasztas.hu oldal pénteki adatai szerint.

A 2009 júniusa óta előzetes letartóztatásban lévő, többek között terrorcselekmény elkövetésével vádolt Budaházy György a főváros XI. kerületében, a 17-es számú választókerületben indulna függetlenként. Az ajánlások ellenőrzése után három napon belül születik döntés nyilvántartásba vételéről. Az induláshoz legalább 750 érvényes ajánlásra van szükség.

Az érintett választókerületben az MSZP Józsa Istvánt, a Fidesz-KDNP Kupper Andrást, a Jobbik Novák Elődöt, az LMP Bajomi Ivánt indítja; ők már megkapták a jogot az indulásra.
Budaházy Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja, amit a gyanú szerint Budaházy bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el. Az ügyészség szerint a cselekményeket "Katonai Parancsnokság" néven az ő utasítására, huzamos együttműködés keretében, szervezetten valósította meg a sajtóban Magyarok Nyilai néven emlegetett csoport.
Halmai Gábor alkotmányjogász az fn.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy ha egy személy, aki büntetőeljárás alatt áll, sikeresen összegyűjti a választásokra a 750 ajánlószelvényt, akkor az ellene eljárást folytató bíróságnak az OVB-hez kell fordulnia, amely ezután eldönti, hogy adott esetben indokolt-e az érintett jelöltségével automatikusan járó mentelmi jog felfüggesztése.

2010-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite