2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonBefejeződött a nyomozás a csepeli kettősgyilkosság ügyében

Befejeződött a nyomozás a Csepeli kettősgyilkosság ügyében

rendĹ‘rsĂ©gi autĂłA BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya befejezte a nyomozást a K. Tamás 53 éves és D. Gábor 37 éves budapesti lakosok ellen több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban. - közölte az BRFK.

A gyanú szerint K. Tamás és D. Gábor 2009. január 7-én 18 óra 40 perc körül megjelent Csepelen, egy Széchenyi utcai oktatási intézmény egyik irodájában, azzal a céllal, hogy az iskolaigazgatóval találkozzanak. A megbeszélésen - mely D. Gábor beosztásából történő felfüggesztésről, továbbá K. Tamás felmondásáról és személyes tárgyainak átadásáról folyt - jelen volt az iskola egyik tanára is. A tárgyalás során K. Tamás egy marok lőfegyverrel több lövéssel megsebesítette az igazgatót és a tanárt, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A cselekményt követően D. Gábor az iskola beltéri kamerarendszerének felvételeit rögzítő számítógépgépet magához vette és azt elrejtette abból a célból, hogy a felvételek ne juthassanak a hatóság birtokába. A bűncselekményt követően K. Tamás maga is sérülést szenvedett, amikor is saját kezét lőtte meg.
Fenti cselekmények alkalmasak K. Tamás vonatkozásában több emberen elkövetett emberölés bűntett, míg D. Gábor vonatkozásában ugyanezen bűncselekmény bűnsegédként történő elkövetésének megállapítására.
A nyomozók megállapították azt is, hogy az elkövetett bűncselekmény hátterében az iskolaigazgató és D. Gábor között kialakult konfliktus állt. Az igazgató szerint ugyanis D. Gábor az iskola gazdasági igazgatójaként, tevékenységének ellátása közben sikkasztott az iskola vagyonából, melyet a sértett a bűncselekmény napján jelzett is a rendőrség felé.
Ebben az ügyben a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja az eljárást csalás, sikkasztás és magánokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Gábor és az iskola egy másik alkalmazottja, K. Ildikó ellen. A gazdasági bűncselekmények ügyében is megkezdődött az iratismertetés.
A nyomozás során minden kétséget kizáróan sikerült bizonyítani, hogy D. Gáborral együtt érkező K. Tamás, az iskola biztonsági őre a nála lévő maroklőfegyverrel lőtte le a sértetteket D. Gábor jelenlétében, majd a helyszínt megváltoztatva igyekeztek az árulkodó bizonyítékoktól megszabadulni. Míg D. Gábor az iskola belső kamerafelvételeit tüntette el, addig K. Tamás megpróbálta a kiérkező rendőröket félrevezetni. Azzal viszont egyikük sem számolt, hogy a megbeszélést a tanár teljes egészében diktafonra rögzíti. Ez a bizonyíték az eljárás során visszavonhatatlan és megkérdőjelezhetetlen.
A nyomozás során több mint félszáz tanú kihallgatására került sor és 7 szakértő (orvos-, nyom-, elme-, hemogenetikus-, hangtechnikai-, informatikai- és fegyverszakértő) adott véleményt a feltett szakkérdések vonatkozásában.
K. Tamás az eljárás során nem kívánt vallomást tenni. D. Gábor ténybeli beismerő vallomást tett, azonban azzal védekezett, hogy a cselekménynél nem volt a helyiségben és a bizonyítékot K. Tamás által fenyegetve tüntette el.
Jelenleg mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását tölti.
A nyomozás során keletkezett iratokat - az iratok ismertetését követően - BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségek küldi meg.

HÍR PORT24

2010-08-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite