2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBefejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban


Befejeződött a szociális városrehabilitáció Salgótarjánban, a több mint 430 millió forintos fejlesztéseket az acélgyári városrészben és a belvárosban végezték el - tájékoztatta a városháza sajtóreferense az MTI-t.

Salgótarján

Kopácsi Dóra elmondta: az acélgyári városrészben elkészült az egykori acélgyári munkáslakások, az úgynevezett kolduspaloták külső felújítása, amely a három épületben 78 lakást érintett.

A városközponti garzonházak részleges gépészeti, tűzvédelmi és elektromos felújításával 264 lakás vált biztonságosabbá és korszerűbbé. A két épületben felújították a mellékhelyiségek szellőzési rendszerét, korszerűsítették a kaputelefon-rendszert, a megújult aulában pedig videós megfigyelőt és rögzítő rendszert alakítottak ki - tette hozzá.

A 2013-ban kezdődött, az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében száz százalékban támogatott beruházás részeként végezték el a belvárosi Erzsébet tér rehabilitációját, szolgáltatóirodát és szociális napközi foglalkoztatót alakítottak ki, új közösségi térrel bővítették az evangélikus paplakot. Három épületnél az akadálymentesítés is megtörtént. Az Acélgyári úti Szent József-plébániatemplom előtti tér és az Erzsébet tér felújítása során ezer négyzetméteren újult meg a zöldfelület.

Salgótarján önkormányzata 2013 júniusában nyerte el a vissza nem térítendő európai uniós támogatást, hogy megállítsa és megfordítsa a leszakadást a városrészekben. A programban konzorciumi partnerként vett részt a salgótarjáni evangélikus egyházközség, a római katolikus plébánia, az Acélgyári út 4-8. szám alatti társasház és az Egyesült Lakásszövetkezet.

Forrás: MTI/NOGRAD24

 

 

2015-10-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite