2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonBefellegzett a multik extra kedvezményének

Befellegzett a multik extra kedvezményének


A nemzetgazdasági tárca csökkenti a multik számára az állami támogatások arányát a korábbiakhoz képest. Ezentúl annak arányában kapnak állami apanázst a cégek, minél több magyar vállalkozást alkalmaznak beszállítóként - írja a Magyar Nemzet.

multik


Szakít a Nemzetgazdasági Minisztérium azzal az előző kormányokra jellemző gyakorlattal, amely az uniós átlaghoz és a térséghez képest is sokkal nagyobb arányban támogatott több Magyarországon működő nemzetközi nagyvállalatot - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Becsey Zsolt, a tárca külgazdasági ügyekért felelős államtitkára.


A napilap ismerteti, hogy az új befektetési szerződésekben már olyan korrekt, mindkét félnek előnyös feltételeket garantálnak, amelyek a multik esetében a korábbiakhoz képest csökkentik az állami támogatások arányát.
Az elv egyszerű: csak az a multi kaphat támogatást, amelyik garantálja a magyar beszállítók alkalmazását, s annál többet, minél több hazai vállalkozást tud bevonni a termelésbe. Egy munkahelyre azonban így sem áldozna ötmillió forintnál nagyobb összeget az állam, s a támogatásnak öt év alatt meg kell térülnie.


A korábban megkötött gyanús megállapodásokkal kapcsolatban Becsey elmondta: jelenleg kilenc szerződést vizsgálnak, és összesen másfél milliárd forintot már vissza is fizettettek a kedvezményezettekkel, ennek ellenére egyik fél sem vonult ki az országból - írja a Magyar Nemzet.


Az új befektetésekkel kapcsolatban az államtitkár leszögezte: idén már több mint 26 projekt vonatkozásában folytatnak előrehaladott tárgyalásokat, ezek révén még a legborúlátóbb esetben is legalább ötezer új munkahely jön létre.

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

 

 

2011-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite