2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonBeismerő vallomást tett a domonyvölgyi gyilkos

Beismerő vallomást tett a domonyvölgyi gyilkos


Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a 18 éves férfi, aki a gyanú szerint Bag és Domonyvölgy határában hétfőn meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) vezetője pénteken Budapesten. Mihályi István közölte azt is, hogy indoklás nélkül felmentette a gödöllői rendőrkapitányt.

domonyigyilkos


A megyei főkapitány sajtótájékoztatón elmondta: a gyanúsított két további bűncselekményt is beismert kihallgatásán. A gyanú szerint a férfi a múlt héten késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd autóját elrabolva elhajtott. Ezt a járművet a rendőrök szerdán megtalálták a Borsod megyei Szakáld külterületén egy árokban. A gyanúsított a most hétfői gyilkosság előtt néhány órával Gödöllőn egy másik nő autójába is beszállt, és késsel próbálta arra kényszeríteni, hogy Aszód felé hajtson. Az asszony azonban ellenállt, így a gyanúsított kiszállt a kocsiból és elmenekült.


Arra a kérdésre, azért mentette-e fel a gödöllői rendőrkapitányt, mert sajtóhírek szerint a nő bejelentése ellenére nem vettek fel jegyzőkönyvet az esetről Mihály István azzal válaszolt: indoklás nélkül mentette fel tisztségéből a rendőrkapitányt. Közölte azt is: szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és fegyelmi vizsgálatot is indított. A megyei rendőrfőkapitány közölte, a 32 éves gödöllői nő gyilkosának felkutatásában hétfő és csütörtök között összesen 1165 rendőr vett részt, köztük a PMRFK teljes bűnügyi állománya, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai, valamint további megyék rendőrei.


A bűncselekmények elkövetésével gyanúsított 18 éves szakáldi S. Márkot csütörtök délután Miskolcon, az Avas lakótelepen fogták el a TEK munkatársai. Mihály István megfogalmazása szerint a férfinak esélye sem volt az ellenállásra. A gyanúsított elfogásához nagy segítséget nyújtottak a Gödöllőn elhelyezett térfigyelő kamerák. A nyomozást segítette, hogy a férfi az elrabolt autót az egyik közösségi oldalon kezdte el hirdetni.


Mihály István tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi haszonszerzés vezette és korábban semmilyen kapcsolata nem volt áldozataival. A szakiskolában tanuló férfi rendezett, nyugodt családi háttérrel rendelkezett - tette hozzá.
A rendőri vezető nem tudta megerősíteni azt a sajtóhírt, amely szerint elképzelhető, hogy a domonyvölgyi támadó gyilkolt meg három hete egy férfit Budapesten.


A hétfőn meggyilkolt 32 éves nő a gödöllői Szent István Egyetemen dolgozott adminisztrátorként.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite