2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonBemutatkoztak az uniós elnökség szóvivői

Bemutatkoztak az uniós elnökség szóvivői


Bakos Piroska az elnökség "magyarországi arca" lesz, Polner Gergely és Hajdú Márton a külföldi szóvivői feladatokat fogják ellátni Brüsszelben.

unio


A kormány pénteken bemutatta a 2011 első felében esedékes magyar EU-elnökség három szóvivőjét; Bakos Piroska az elnökség "magyarországi arca" lesz, Polner Gergely és Hajdú Márton a külföldi szóvivői feladatokat fogják ellátni Brüsszelben. Az EU-elnökségi szóvivőket a Külügyminisztériumban kihelyezett kormányszóvivői tájékoztató keretében mutatták be a sajtónak.


A szaktárca tájékoztatása szerint a soros magyar EU-elnökség alatt Magyarországon 16 informális miniszteri ülés és két csúcstalálkozó (a Keleti partnerség program állam- és kormányfői, valamint az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) külügyminiszteri szintű találkozója) lesz, ezenkívül több más magas szintű találkozót rendeznek. Nagy Anna kormányszóvivő úgy fogalmazott: az EU-elnökség alkalmat ad majd arra, hogy hat hónapon keresztül a magyar emberek részvételével történjen az EU mindennapi élete, és közelebb hozzák az emberekhez azt a "szinte fikciót", amelyet az EU jelent.


Kiválasztották a magyar EU-elnökségi rendezvényeken felszolgálandó borokat
Kiválasztották azokat a magyar vörös- és fehérborokat valamint pezsgőket, amelyeket Magyarország soros európai uniós elnökségének félévében felszolgálnak a különböző EU-találkozókon és eseményeken. A több mint 250 különböző szintű rendezvényen így bemutatkozhat a magyar borkultúra és gasztronómia is. Minden rendezvényen egy-egy borrégiót ismerhetnek majd meg, a felszolgált borokat pedig Gál Hedvig, a soros elnökségi borfelelős mutatja be.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite