2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBemutatták a Nógrád megyei járási hivatalok vezetőit

Bemutatták a Nógrád megyei járási hivatalok vezetőit


A közigazgatás alapvető és bátor átalakításának szándéka, illetve az önkormányzati és állami feladatkörök elválasztása hozza létre 2013. január elsejétől a járási hivatalokat - fogalmazott Nógrád megyei kormánymegbízott sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a hat megyei járási hivatal vezetőjét kedden.

Nógrád megye, térkép

Szabó Sándor hozzátette: a hat járást a kistérségekkel azonos közigazgatási területen, igen csekély módosításokkal alakították ki. Az új vezetőkre vár most a működés megszervezése, hogy az emberek számára egyszerűbb legyen az ügyintézés, és a lehető kevesebbet kelljen utazniuk a miatta - fejtette ki.

Szabó Sándor ezután rövid szakmai életútjukat ismertetve bemutatta a hivatalvezetőket. Balassagyarmaton Tőzsér Zsolt, Bátonyterenyén Lengyelné Imreh Erika, Pásztón Zsiga Tamás, Rétságon Varjú Frigyesné, Salgótarjánban Skuczi Nándor, Szécsényben Horváth Zoltán fogja vezetni a járási hivatalt.

Nagy Zsuzsanna, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója ezután a járási hivatalok szerkezetéről adott tájékoztatást. Okmányiroda és hatósági osztály mellett gyámügy és munkaügyi kirendeltség mind a hat városban működni fog. A legnagyobb hivatal a salgótarjáni lesz, a négy előbbi mellett működéstámogatási osztállyal, földhivatallal, állategészségügyi és élelmiszerellenőrző, valamint építésügyi és örökségvédelmi hivatallal.

Az MTI kérdésére Nagy Zsuzsanna kifejtette: a hat nógrádi vezető kinevezése egyetlen esetben, Pásztón okoz összeférhetetlenséget. Zsiga Tamásnak, aki jelenleg Egyházasdengeleg független polgármestere, 2012. december 31-vel le kell mondania. Az időközi választás időpontjának kitűzése a helyi választási bizottság feladata lesz.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-12-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite