2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonBemutattak az államtitkárnak a Parlamentben + VIDEO

Bemutattak az államtitkárnak a Parlamentben + VIDEO


A Munkát, kenyeret mozgalom alapítói szerint a kormány hozzáállása a kiszolgáltatottak problémáihoz azt erősíti, hogy ki kell szélesíteni a mozgalmukat - jelentették ki a mozgalom alapítói hétfőn, a parlamentben, az MSZP-vel közösen tartott sajtótájékoztatón, amelyet Gúr Nándor MSZP-s képviselő interpellációját követően tartottak.

parlament001


A szocialista politikus arról kérdezte a kormányt, hogy "meddig folytatják még a népnyúzást", hiszen szerinte a kormány mindenkitől elveszi a forrásokat, aki kiskeresetű és kiszolgáltatott, miközben pedig a megélhetés egyre drágul. Emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt az MSZP kormányzása idején aki részt vett a közfoglalkoztatásban az a jelenlegi 47 ezer forint helyett 60 236 forintot keresett, aki pedig nem, az a jelenlegi 22 800 helyett 28 500 forintban részesült.

Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár az interpellációra adott válaszában leszögezte: 2009-ben az előző kormány 143 milliárdjával szemben a jelenlegi 268 milliárdot fordít szociális ellátásra, ráadásul amíg az MSZP kormány ebből mindössze 51, addig a jelenlegi kabinet több mint 130 milliárd forintot költ közfoglalkoztatásra. A kormány célja, hogy az emberek munkán keresztül tudjanak megélni - tette hozzá.

 

A sajtótájékoztatón Gúr Nándor kérdésére, hogy miként értékelik az államtitkári választ, Tóth Imre és Komjáthi Imre a Munkát, kenyeret mozgalom alapítói karjaikkal obszcén kifejezésre utaló mozdulatot tettek. Tóth Imre szerint "a nagy semmi volt, amit az államtitkár elmondott; nesze semmi fogd meg jól." Szerinte "szégyen", hogy ilyen képtelenségek hangozhatnak el az Országgyűlésben.

Komjáthi Imre szerint vérlázító, hogy az államtitkár belerúgott az egyszerű emberekbe, ezért ki kell szélesíteni a mozgalmat. Arra a kérdésre, hogy pontosan hogyan, a mozgalom alapítója úgy válaszolt: "ha Hongkongba mennek, akkor is ott fog a mozgalom egyik embere ülni egy rizses tálban és az arcukba fogja mondani, hogy aljasok."

Gúr Nándor hozzátette: a mozgalom filozófiája - miszerint meg akarnak élni és azt akarják, hogy másik is megéljenek - "egybevág" az MSZP filozófiájával is és mindketten egy szolidáris világot akarnak építeni.

 

Forrás: MTI/ youtube/HÍR PORT24

 

 

2012-03-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite