2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonBenyújtotta a vádiratot a katonai ügyészség Laborc Sándor ügyében

Benyújtotta a vádiratot a katonai ügyészség Laborc Sándor ügyében


Hivatali visszaélés bűntette miatt benyújtotta a vádiratot Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen a Budapesti Katonai Ügyészség - tájékoztatta az ügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Laborc Sándor001


Balogh Zoltán a közleményben emlékeztetett: a Budapesti Katonai Ügyészség tavaly februárban rendelt el nyomozást hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt. A folyamatban lévő büntetőeljárást tavaly novemberben - a szoros személyi és tárgyi összefüggésekre figyelemmel - egyesítették a Demeter Ervin országgyűlési képviselő által a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentés alapján indult büntetőeljárással.


A Budapesti Katonai Ügyészség a nyomozás lezárását követően, múlt pénteken nyújtotta be a vádiratot Laborc Sándor vonatkozásában a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához - írta a szóvivő. A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos, szintén az NBH egykori főigazgatójának előzetes letartóztatását, amelyet a táblabíróság augusztus végén november 14-ig hosszabbított meg.


A volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Budapesti Katonai Ügyészség korábban Galambos Lajost bűnsegédként elkövetett kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsította. Szilvásy György és Laborc Sándor esetében a bíróság helybenhagyta a korábbi döntést, velük szemben nem rendelt el kényszerintézkedést.


Augusztus közepén a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte Gyarmati Györgyöt, az NBH egykori megbízott főosztályvezetőjét is. A Magyar Nemzet akkor arról írt, hogy Simon Ibolyát, az NBH egykori jogászát is őrizetbe vették, a Budapesti Katonai Ügyészség Gyarmati Györggyel és Galambos Lajossal együtt vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg - közölte a lap.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite