2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBerceli lincshangulat: beállt az agyhalál az egyik gyermeknél

Berceli lincshangulat: beállt az agyhalál az egyik gyermeknél


rendőrautó01Szülői felügyelet nélkül szánkózott az két gyerek, akik autó elé csúsztak szombat délután a Nógrád megyei Bercelen. Sérüléseik életveszélyesek, úgy tudjuk, egyiküknél beállt az agyhalál. A feldühödött rokonok egy vétlen autóson álltak bosszút. A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával nyomoz, az egyik feltételezett elkövető a sérült kislány nagyapja.


A gyerekek az úttest mellett húzódó töltésfalon szánkóztak mielőtt elütötték őket. Az autó több méteren keresztül tolta szánkójukat az úton. A 8 éves Emília és a 7 éves Ádám életveszélyes sérüléseket szenvedett. Közúton szállították őket a fővárosba, mert a mentőhelikopter sötétedés után nem kaphat felszállási engedélyt. Egyiküket a Heim Pál Gyermekkórházban, másikakat a János Kórházban ápolják, állapotukról - szüleik kérésére - egyik intézmény sem adott felvilágosítást.

A terepjárót egy 43 éves nő vezette, aki társaival együtt a környéken terep ralizott. A baleset hírére összeszaladtak a hozzátartozók. A rendőrség szerint lincshangulat alakult ki, az ötven fős tömegből többen egy vétlen autóson álltak bosszút.

A megtámadott férfi elmondta, hogy a helyiek közül valaki meg is ütötte. Az autós hozzátette, hogy nem érti, mért terelődött rá a gyanú, hiszen elmondása szerint a helyiek látták, hogy másik irányból jött, „és a vétkes autó is ott állt az út szélén".

A rendőrség garázdaság gyanújával hallgatta ki a kislány 52 éves nagyapját, társait még nem azonosították. A hatóság vizsgálja a megsérült gyermekek hozzátartozóinak büntetőjogi felelősségét is. A helyiek tagadják, hogy lincshangulat alakult ki a baleset után. Többségük azt is vitatja, hogy a terepjárót a 43 éves nő vezette, szerintük ő csak magára vállalta az esetet.

 

Lincshangulat Bercelen, gyerekeket ütöttek el >>>

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2010-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite