2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonBérkiegészítés: telefonbejelentést tehet, aki rosszul járt

Bérkiegészítés: telefonbejelentést tehet, aki rosszul járt


TelefonHétfőtől ingyenes zöldszámot működtet a parlament bér- és adómonitoring bizottsága. Azt vizsgálják, hogy teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács bérmegállapodásai.


Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta: a monitoring bizottság adatokat próbál összegyűjteni azért, hogy világos képet kapjon, az ország mely területén, milyen típusú cégeknél történt meg, vagy nem a bérkiegészítés január 1-jétől.


A bizottság hétfőtől ingyenes zöldszámot működtet. Az anonim bejelentéseket a 06-80-205-204 telefonszámon várják.
Rogán Antal szerint a kormány azzal is ösztönözheti a cégeket a bérkompenzációra, ha minden állami pályázat, kedvezmény elbírálásánál figyelembe veszi: az érintett vállalat teljesítette-e az OÉT ajánlásait.

Hozzátetette: a bizottság a következő egy hétben hivatalos adatokat is begyűjt egyebek mellett az adóhivataltól.
Rogán Antal közölte: az általa vezetett testület egy hónapon belül tesz jelentést a kormánynak, ebben leírja a helyzetet és ajánlást, javaslatokat fogalmaz meg arról, hogy milyen eszközökkel lehet az alacsony és középkeresetű munkavállalók helyzetét kezelni.


Leszögezte: nem kikényszerítő, hanem ösztönző eszközökben gondolkoznak. Példaként azt említette, hogy kormány azzal is ösztönözheti a cégeket a bérkompenzáció kifizetésére, ha minden állami pályázat, kedvezmény elbírálásánál figyelembe veszi, a vállalat teljesítette-e az OÉT ajánlásának megfelelő bérkompenzációt.


A kormánypárti politikus úgy vélekedett: a bérkompenzációt nem a cégek akarata ellenére szeretnék elérni, hiszen azok túlnyomó többsége tervezett béremelést, legfeljebb azt megpróbálta elhalasztani az év második felére, a valós gazdasági helyzet megismerése után.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite