2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedBérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók

Bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók


A kormány kedden megjelent határozata alapján közel 42 ezer, "frontvonalban" dolgozó egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt, amelynek bértömege 3,4 milliárd forint.

orvosokegy

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága azt közölte az MTI-vel, hogy a pótlékalap csaknem háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást - bruttó 21.600, 72.000, illetve 90.000 forintot - kapnak a jogszabály alapján pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók az idén befolyt népegészségügyi termékadóból, közismert nevén a "chipsadóból".

Az egyszeri kifizetés a költségvetési intézményeknél közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatottak mellett valamennyi, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott szolgáltatást nyújtó intézmény (egyházi, civil gazdasági társaságok) dolgozóját, a büntetés-végrehajtási intézmények kórházainak hivatásos egészségügyi dolgozóit és a Magyar Honvédség egészségügyi beosztású katonáit is érinti - írták.

A részmunkaidőben foglalkoztatottak arányos kifizetésben részesülnek - tették hozzá.
A támogatás összegét a Magyar Államkincstár legkésőbb 2011. december 16-ig folyósítja, amellyel az egészségügyi szolgáltatónak legkésőbb 2012. január 31-ig kell elszámolnia.

Cserháti Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára november végén jelentette be, hogy egyszeri kifizetésként decemberben háromhavi pótléknak megfelelő összeget kapnak az egészségügyben, elsősorban a sürgősségi területen dolgozók.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite