2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
SportBerki Krisztián Európa-bajnok lett Berlinben

Berki Krisztián Európa-bajnok lett Berlinben


Berki Krisztián01Berki Krisztián a lólengés szombati döntőjében diadalmaskodott az Európa-bajnokságon. Hidvégi Vid ugyanezen a szeren a negyedik helyen végzett. Berki, a szer tavalyi világbajnoka - aki másodikként lépett a lóhoz - 15,625 pontot kapott gyakorlatára, ez két tizeddel jobb volt, mint a csütörtöki selejtezőben.


A kvalifikációt követően a brit Louis Smith volt Berki egyik legnagyobb "kihívója", ám hibázott, így nem szólhatott bele a versenybe. A riválisok közül az olasz Alberto Busnari következett, aki szintén leesett, ekkor már biztos volt az érem Berki számára.


A sorban Hidvégi Vid következett, az előtte lévőkkel ellentétben ő nem remegett meg, 14,725 pontot kapott, amivel a harmadik helyre jött fel. Utolsóként a francia Cyril Tommasonét szólították, aki már az első mozdulatait elrontotta, és ekkor már tudni lehetett, hogy Berki lesz bajnok. A francia végül "bejött" a második helyre, így Hidvégi leszorult a dobogóról.


A 26 éves Berki 2005 (Debrecen), 2007 (Amszterdam), 2008 (Lausanne) és 2009 (Milánó) után ötödik alkalommal lett Európa-bajnok. "Minden aranyéremnek megvan a maga varázsa, ennek az ötödiknek most az, hogy meg tudtam mutatni: a betegségem után is visszanyertem az erőmet. Kár, hogy Hídvégi Vid nem került fel a dobogóra, de a negyedik helyének is nagyon örülök. - nyilatkozta a verseny után Berki. - A londoni olimpia egyelőre nem foglalkoztat, először legyen meg a kvalifikáció."


Berki még hozzátette: szerinte brit és olasz riválisa azért rontotta el gyakorlatát, mert ő a teljesítményével nagy nyomás alá helyezte őket.


lólengés, Európa-bajnok:


BERKI KRISZTIÁN 15,625 pont
2. Cyril Tommasone (Franciaország) 15,050
3. Harutjum Merdinjan (Örményország) 14,950
4. HÍDVÉGI VID 14,725

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite