2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBeruházással teremtenek új munkahelyeket Szügyben

Beruházással teremtenek új munkahelyeket Szügyben


Új raktárt épít és 18 új munkahelyet teremt a szügyi Elektronikai Győri-Kovács Alkatrészgyártó Kft. egy pályázatnak köszönhetően. Az 50 millió forintos fejlesztéshez 32 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a kft. Az erről szóló megállapodást Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Kovács János, a cég tulajdonos ügyvezetője írta alá kedden a Nógrád megyei településen.

munka

Képünk illusztráció!


Az elektronikai kft. telephelyén tartott ünnepségen Czomba Sándor azt hangsúlyozta, hogy a tárca olyan kis- és középvállalkozások számára írta ki a munkahelyteremtő pályázatot, amelyek életképesek, és a válság idején is akarnak, tudnak fejlődni, fejleszteni. Kiemelte, hogy a nyertesek nem rövid távon gondolkodnak, hiszen a konkrét esetben legalább két évig kell megtartani a 18 új munkahelyet, és legalább három évig fenntartani a raktárt.


Mint Kovács János ügyvezető elmondta, az Elektronikai Győri-Kovács Alkatrészgyártó Kft. 2003-ban alakult, jelenleg 110 embert foglalkoztat. Bérmunkában végzik elektronikai alkatrészek, transzformátorok, és az elektronikai berendezések bizonyos alkatrészei, mint panelek, nyomtatott áramkörök gyártását, összeszerelését. Egy amerikai tulajdonú olaszországi cégnek napenergia hasznosításához az inverterekbe gyártanak áramátalakítókat.


Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Munkaügyi Központ igazgatója azt emelte ki, hogy országos viszonylatban a megyében a második legmagasabb a munkanélküliségi ráta, és ezért nevezte fontosnak, hogy kiemelkedő volt a nógrádi vállalkozások érdeklődése a tárca pályázata iránt.


Ismertette: 24 pályázó 796 millió forint támogatást igényelt tervezett fejlesztéseihez. A döntés szerint 17 cég részesül 436 millió forint vissza nem térítendő támogatásban. Így az országosan megítélt támogatások hat százaléka Nógrád megyébe érkezik, ami a megyék rangsorában a hetedik helyet jelenti. Ennek révén Nógrádban 210 új munkahelyet hoznak létre, és 382 dolgozó két éves megtartására vállalnak kötelezettséget a munkáltatók - tette hozzá.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite