2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBetonelemek gyártása a salgótarjáni közfoglalkoztatásban

Betonelemek gyártása a salgótarjáni közfoglalkoztatásban


Beton kerítésoszlopok, vízelvezető árkok kialakításához és javításához szükséges betonlapok, viacolor burkolatok előállítása válik lehetővé hamarosan a salgótarjáni közfoglalkoztatás eredményeképpen. Erről Licskó Bálint, a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. igazgatója beszélt a Radió Focus kérdésére.

Salgótarján

A temetők karbantartása, fenntartása és üzemeltetése hozzánk tartozik - nagy problémát okoznak az erdős területeknél az ide bejáró vadat például. Rengeteg kerítést építettünk már fel, de kell is még építenünk. Ehhez viszont nagyon drága az alapanyag. Innen indult az ötlet, hogy a közfoglalkoztatást összefűzzük egy olyan értékteremtő termeléssel, amelynek a kimenete is biztosított. Tehát saját magunk fogjuk legyártani azokat az oszlopokat, amelyek majd tartják a kerítést, amit szintén mi magunk fogunk legyártani. A város különböző területein, intézményeknél, parkoknál ezeket fogjuk majd hasznosítani. Ez egy többszörösen száz százalékos megtérülés így is, de a későbbiekben nyithatunk majd a piac felé is - a közfoglalkoztatási programok lehetővé teszik, hogy akár a szabad piacra is tudjunk dolgozni.

Az új lehetőségek eredményeképpen a város spórol is, hiszen az elemek előállítása olcsóbb, mint a készárú megvásárlása, továbbá a hamarosan beinduló gyártás a foglalkoztatási lehetőségeket is bővítheti.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite