2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBetöréses lopássorozat tetteseit fogták el a pásztói rendőrök

Betöréses lopássorozat tetteseit fogták el a pásztói rendőrök


Betöréses lopássorozat gyanúsítottjait fogták el pásztói rendőrök a Nógrád megyei Kálló községben. A négy helybéli férfi, különböző helyszínekről, mintegy 400 ezer forint értékben tulajdonított el fémből készült használati tárgyakat, eszközöket - közölte a pásztói kapitányság bűnügyi osztályvezetője kedden sajtótájékoztatón.

Rendőr autó002


Szűcs Béla elmondta, hogy egy 16 és 17 éves fiatal, illetve egy 22 és 26 éves férfi a gyanú szerint március végétől kezdődően követte el a bűncselekményeket. Mindannyian beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekeznek - tette hozzá. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egy Kálló és Verseg közötti tanyáról vaskaput, 200 literes fémhordót, ereszcsatornát, a lakásból bojlert, mosdókat, fémajtókat, kádat, kábelt loptak el 150 ezer forint értékben.


Elvitték egy ideiglenesen lakatlan kállói ház kerítésének kovácsolt vasból készült kerítéskapuit, itt 200 ezer forintos kárt okoztak. Egy másik családi ház pincéjéből hulladékvasat vittek el 45 ezer forint értékben, a kamra ajtaját is megfeszítették, de oda nem tudtak bejutni. Szintén hulladékvasat akartak elvinni egy másik ház pincéjéből is, de a sértett megzavarta az elkövetőket, akik elmenekültek.


Szűcs Béla beszámolt egy másik, szintén Kállóban történt bűnügyről is. Mint elmondta, május 7-én a polgármester jelentette be, hogy felfeszítették a régi kultúrház ajtaját, s az épületből 30-40 iskolapad fémvázát vitték el mintegy 100 ezer forint értékben. Ebben az ügyben egy 19 és egy 22 éves - hasonló bűncselekmények miatt már büntetett - kállói férfit fogtak el. A két férfi beismerő vallomást tett, őrizetbe vették őket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite