2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBetörő bandát fogtak el a rendőrök Nógrád megyében - VIDEÓ

Betörő bandát fogtak el a rendőrök Nógrád megyében - VIDEÓ


A betöréses lopások elkövetőivel szemben országosan végrehajtott összehangolt akció keretén belül, újabb több megyét érintő sorozatot derített fel a rendőrség - értesült a Nógrád24.hu.

betorobandafogas


Az Országos Rendőr-főkapitányság által koordinált akció a lakásbetörések megelőzése, valamint ezen bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében zajlik. A rendőrség a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával célba vette a sorozat jellegű betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök és csoportok felszámolását.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a Somogy és a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságokkal együttműködve, országos koordináció eredményeképpen vonta büntetőeljárás alá azt a három fős csoportot, amelynek tagjai megalapozottan gyanúsíthatóak egyebek mellett Drégelypalánkon, Karancsalján, valamint a Somogy megyei Kutas községek területén a közelmúltban elkövetett betöréses lopásokkal.


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. Ferenc 46 éves budapesti, Á. Sándor 48 éves budapesti és L. Sándor 46 éves aranyosapáti lakosok 2015. május 6-ra virradó éjszaka Drégelypalánk belterületén a riasztó rendszer hatástalanítását követően bementek a helyi polgármesteri hivatal épületébe, ahol az ott található lemezszekrényt felfeszítették. A további adatok alapján a gyanúsítottak 2015. július 4-én az éjszakai órákban a karancslapujtői posta épületének riasztó berendezését rongálták meg, majd az épületbe bejutva a páncélszekrényt lángvágóval kinyitották. A terheltek 2015. augusztus 3-án 3 óra körüli időben megkísérelték a kutasi polgármesteri hivatal ablakát kifeszíteni, de ez nem sikerült, majd a helyszínről elmenekültek. A gyanúsítottak a karancsaljai és drégelypalánki helyszínről nagyobb összegű készpénzt tulajdonítottak el, míg Kutason nem sikerült az épületbe bejutni.


A sértettek bejelentését követően a Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök összehangolt munkájának eredményeként rövid időn belül beazonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2015. augusztus 3-án Kaposfőn elfogta a gyanúsítottakat, akiket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak. Két rendbeli lopás bűntett és egy rendbeli lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A hatóság mindhárom férfit őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet az illetékes bíróság 2015. augusztus 5-én elrendelt.


Az eljárást a továbbiakban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja, melynek feladata a gyanúsítottak által elkövetett további bűncselekmények felderítése.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2015-08-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite