2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonBezáratott két budapesti szórakozóhelyet a rendőrség

Bezáratott két budapesti szórakozóhelyet a rendőrség


discoÖsszesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatósággal közösen tartott országos akciója során január második felében, a West Balkánban történt tragédiát követően - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája szombaton. A tűzoltóság javaslatára két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét 90 napra visszavonták.


Az akció során a rendőrség 8.646 embert ellenőrzött, közülük 1.173-an 18 év alattiak, 21-en pedig 14 év alattiak voltak. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, öt esetben visszaélés kábítószerrel, három esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás - közölte az ORFK.


Az akcióban részt vevő társszervek - a katasztrófavédelem, az önkormányzatok munkatársai, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a munkavédelmi főfelügyelőség - szintén számos szabálytalanságra derítettek fényt - áll a rendőrség közleményében.
A tűzoltóság több helyen kifogásolta például, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltó készülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan hely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltó készülékkel. Szintén a tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét.


Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírság kiszabása is indokolt volt.
A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre - zárta közleményét az ORFK.
Január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány halt meg a diszkóból kiáramló tömegben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn nyolc ember ellen tett vádemelési javaslatot. Az ügyben keletkezett iratokat a BRFK átadta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnek.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite