2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
BulvárBilincsben viszik a bíróságra Liptai Claudiát?

Bilincsben viszik a bíróságra Liptai Claudiát?


Közel egy éve nem veszi át Liptai Claudia azt a vádiratot, amelyet azért nyújtottak be a bíróságra, mert parkolás közben visszaélt elhunyt édesanyja rokkantkártyájával - adta hírül a mai Blikk.

Liptai Claudia


Közokirat-hamisítási ügyét ezért nem tudják tárgyalni, noha a bíróság már többször - egész pontosan kétszer - megpróbálta eljuttatni hozzá a dokumentumot. Amennyiben Liptai továbbra sem hajlandó átvenni a hivatalos levelet, elfogatóparancsot is kibocsáthatnak ellene, és bilincsben vihetik a bíróságra, ez ugyanis az eljárás akkor, ha a vádlott nem reagál a bírósági megkeresésre. Ezt azonban eddig még nem rendelte el a bíró, pedig először tavaly november 25-én adták postára a papírokat.


Liptai lakcíméről korábban a postai értesítés „nem kereste" jelzéssel érkezett vissza, azaz a színésznőnek hiába dobta be a postás kétszer is az ajánlott levél értesítőjét, ő nem ment érte. Hogy mi van az iratokban, arról persze elvileg tudhat, mivel védője átvette a küldeményt - ez azonban nem számít vádlotti kézbesítésnek. Ezért a bíró újból megpróbálta kézbesíttetni a dokumentumokat, ez azonban ismét sikertelen volt - közölték a Fővárosi Törvényszéken.


- Ha valaki nem veszi át a vádiratot, akkor hirdetményi kézbesítéssel is próbálkoznak. Ez azt jelenti, hogy a bíróságon található táblára kifüggesztik a megkeresést. Ha ez sem jár sikerrel, akkor körözést adhatnak ki a vádlott ellen. De azt, hogy ez mikor történik meg, mennyi időt vár erre a bíró, jogszabály nem határozza meg, egyéni döntéstől függ. Amikor valakit elővezetnek a bíróságra, akkor ott kézbesítik neki a vádiratot, aláírja a papírokat, majd elmehet - mondta Fridman Róbert jogász. Akit így vezetnek elő, annak ki kell fizetni az elővezetés költségét, ez jelenleg hétezer forint.


Forrás: Blikk/HÍR PORT24

 

2012-09-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite