2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBiohulladék feldolgozását kezdik meg Bátonyterenyén

Biohulladék feldolgozását kezdik meg Bátonyterenyén


Közel kétmilliárd forintos beruházásban készült el a TRP-Terenye Kft. biohulladék feldolgozó üzemcsarnoka Bátonyterenyén; az üzem év közepén kezdi meg működését, és 25 embernek ad majd munkát a Nógrád megyei városban - közölte a cég az MTI-vel kedden.

ipari park terenye

Az üzem célja egy olyan egyedülálló komplex technológia megvalósítása, mely különböző biohulladék fajták széleskörű hasznosítását teszi lehetővé környezetbarát tüzelőanyag előállításával; áprilistól szállítják a helyszínre a biohulladék feldolgozó rendszer technológiai berendezéseit, és kezdik meg az elemek beállítását, összeszerelését. A májusi próbaüzem után az év közepére várható az üzem indítása - áll a sajtóközleményben.

Az 1 milliárd 866 millió forintos beruházáshoz a TRP-Terenye Kft. 933,4 millió forint támogatást nyert el a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.

Mint írják, a projekt hosszú távú célja a lerakókba kerülő hulladékok mennyiségének csökkentése, illetve azokból értékes másodnyersanyagok kinyerése, az értékesített termékek segítségével más, környezetszennyező anyagok kiváltása.

A társaság évi 10 ezer tonna biohulladék feldolgozását tervezi, ehhez több hazai céggel is folytat tárgyalásokat.

Kitérnek arra, hogy a beruházást az egyik leghátrányosabb helyzetű, magas munkanélküliségi adatokkal bíró kistérségben hajtották végre, ezért jelentős, hogy 25 új munkahelyet teremtenek. Egyaránt keresnek adminisztratív, kereskedelmi, gazdasági, és műszaki munkatársakat, valamint fizikai területen szakmunkásokat, betanított- és segédmunkásokat.

A Bátonyterenyei Ipari Parkban lévő, 2240 négyzetméter alapterületű üzem kivitelezési munkáit a Market Zrt. végezte.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-04-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite