2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonBíróság előtt a kábítószer-terjesztő nyíregyházi nő és társai

Bíróság előtt a kábítószer-terjesztő nyíregyházi nő és társai

Megkezdődött hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon annak a nyíregyházi nőnek és három társának a büntetőpere, akik a gyanú szerint kábítószert szereztek be és terjesztettek Kisvárdán.

 

drog

Az elsőrendű vádlottat, Pelikán Gyöngyit kereskedéssel, kábítószerrel való, jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés bűntettével gyanúsítja a megyei főügyészség. A vádlottak padján társtettesként ül 67 éves édesanyja, és harmadrendű vádlottként Vári János is, akitől a nő az ügyészség gyanúja szerint beszerezte a kábítószert. A negyedrendű vádlottnak a neki eladott kábítószer fogyasztásáért kell felelnie.

A vádirat szerint egy kölcsönügylet kapcsán került kapcsolatba egymással az elsőrendű és a másodrendű vádlott még 2009-ben: a nő 250 ezer forintot adott át a férfinak, aki ígéretet tett a pénz néhány héten belüli visszafizetésére. Mivel a férfi később is fizetésképtelen volt, abban állapodtak meg, hogy az általa beszerzett kábítószer értékesítéséből adja meg adósságát. A marihuánát, az amfetamin-származékokat és a speedet a nő kisebb csomagokra osztva édesanyja kisvárdai lakásának garázsában tárolta; az adagokat a férfi adta el a város területén, az utánpótlás miatt pedig folyamatos kapcsolatban álltak egymással.
A gyanú szerint Vári János 2010 februárjáig több alkalommal adott el ilyen módon kábítószert, a marihuána grammját például kétezer forintért adta. A drogot emellett - a negyedrendű vádlottal együtt - saját maga is fogyasztotta, az eladásból pedig mintegy 460 ezer forint bevételt ért el - áll a vádiratban.

A férfit a rendőrök üzletelés közben fogták el, a két nő közös lakásában tartott házkutatás során pedig amfetamin-származékra és marihuánára bukkantak. A kábítószert az elsőrendű vádlott gépkocsijában is megtalálták a nyomozók.
A 40 éves nő a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát, azt mondta, tettét megbánta. Sírva beszélt arról, hogy hibásnak érzi magát, s az édesanyját nem akarta bajba keverni. Bírói kérdésre közölte, hogy a harmadrendű vádlott férfival egy közös ismerős révén kerültek kapcsolatba, akinek már korábban is nyújtott pénzügyi segítséget. A férfi azonban a kölcsönadott pénzt nem tudta megadni, a nő által javasolt "közjegyzői megoldásba" viszont nem ment bele.

A nő vallomása szerint a harmadrendű vádlott ekkor állt elő a kábítószer beszerzésének és eladásának ötletével, a "bevásárláshoz" pedig további 160 ezer forintot adott át neki. A további, például a kábítószer kimérésének körülményeit firtató bírói kérdésekre viszont már nem kívánt válaszolni az elsőrendű vádlott, s fenntartotta a nyomozati szakaszban tett vallomását.
A bizonyítási eljárás a többi vádlott, valamint a tanúk meghallgatásával folytatódik a szabolcsi bíróságon.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite