2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeBíróság előtt a salgótarjáni gázoló

Bíróság előtt a salgótarjáni gázoló


A járdára felhajtva gázolt el egy nőt a 23 éves férfi, aki ellen vádemelés javaslatával fejezték be az eljárást a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

birosagelottagazolo

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 1 rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, 1 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, 1 rendbeli halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett és 1 rendbeli halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 23 éves ságújfalui lakos ellen.


A nyomozás adatai alapján a férfi 2017. december 23-án 17 óra 10 perckor Salgótarjánban, a Báthori úton ismerőse tulajdonát képező személygépkocsival - a jármű használójának tudomása és engedélye nélkül - elindult, úgy hogy az elindulását megakadályozni szándékozó és emiatt a jármű előtt álló férfi ismerőse életét testi épségét veszélyeztette.


Ezt követően a 23 éves férfi a Báthori útról a Füleki útra - a megengedett sebességet túllépve - balra kikanyarodott, majd a járművel az úttest jobb oldalán lévő járdára hajtott, ahol elütötte a járdán tartózkodó 45 éves nőt. Az elütést követően a 23 éves férfi a gépkocsiból kiszállt és a helyszínről távozott, anélkül hogy a sérült személy részére segítséget nyújtott volna. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

birosagelottagazolo1

Fotó: police.hu


A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a férfi úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. A rendőrök a férfit két órán belül Salgótarján belterületén elfogták, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.


A nyomozó hatóság az eljárást az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

 

Forrás: POLICE

2018-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite