2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonBíznak Pintérben a szakszervezetek

Bíznak Pintérben a szakszervezetek


Pintér Sándor001A rendvédelmi szakszervezetek vezetői bíznak abban, hogy sikeres tárgyalásokat folytatnak a belügyi tárca vezetőjével. Leszögezték: ha a kormány nem enged, készek a további nyomásgyakorlásra.


A rendvédelmi szakszervezetek bíznak a hétfő reggeli, Pintér Sándor belügyminiszterrel folytatandó tárgyalásuk sikerében. A Belügyminisztérium épületébe érkező érdekképviseleti vezetők közül Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke, a demonstrációs bizottság vezetője a tárgyalás előtt újságíróknak elmondta: arra számítanak, hogy a kormány megértette áprilisban megkezdett demonstrációsorozatuk üzenetét, és bíznak abban, konstruktív tárgyalást tudnak folytatni Pintér Sándor belügyminiszterrel.


Hozzátette: a mostani tárgyalásoktól teszik függővé a további lépéseiket. Mint fogalmazott, visszakozni, hátrálni nem fognak, de készek a konstruktív tárgyalásokra. Közölte, hogy ha a kormány nem enged, akkor készek további törvényes nyomásgyakorlásra. Kónya Péter rámutatott arra, hogy nagyon elkeseredett és elszánt az állomány.


A tárgyalási alapra vonatkozó kérdésre azt mondta: ragaszkodnak a szerzett jogaik megőrzéséhez, de az újonnan belépő állomány tekintetében lehet tárgyalni a szolgálati nyugdíjrendszer megváltoztatásáról. A demonstrációs bizottság vezetője azt hangoztatta: olyan életpályamodellt és olyan fizetéseket kell biztosítani, amellyel "pályán tartóvá válik ez a hivatás".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite