2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Választás 2010Biztonságos és kiszámítható változás! A Fidesz terveiről beszélt Orbán Viktor

Biztonságos és kiszámítható változás! A Fidesz terveiről beszélt Orbán Viktor


ov01Nem egyszerűen az intézkedések lesznek mások a jelenlegieknél, hanem a gondolkodásmód is - mondta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje. Orbán Viktor szerint a Fidesz az az erő, amely képes politikai formát adni annak a mélyreható változásnak, amelyre Magyarország készül.

Elköteleztem magam, hogy jelentősen megújítjuk Magyarországot, mély változásokat viszünk véghez - mondta a Fidesz pártelnök, bízva abban, hogy pártja nyeri az április 11-i parlamenti választásokat. Mint fogalmazott, a változás kiszámítható, biztonságos lesz, hiszen egy olyan politikai erő hajtja végre, amelynek már van tapasztalata.


Más lesz a gondolkodásmód
A Fidesz gazdaságpolitikájával kapcsolatban arról beszélt, hogy jelentős változásokra kell számítani: nem egyszerűen az intézkedések lesznek mások a jelenlegieknél, hanem a gondolkodásmód. A Fidesz kormányra kerülése esetén a gazdaságpolitika elsőbbséget fog adni az értékteremtő, munkahelyteremtő, termelő beruházásoknak - ismertette az előadásában elhangzottakat. Hozzátette, az embereket is arra szeretné ösztönözni, hogy vállaljanak munkát, hozzanak létre értéket.

"Okos országok csoportja"
Orbán Viktor szerint már kirajzolódik azoknak az európai országoknak a csoportja, amelyeket ő az "okos országok csoportjának" nevez. Ezek minden erővel a gazdaság beindításán dolgoznak, mert felismerték, hogy termelő beruházások nélkül, valamint az ezek által létrehozott munkahelyek nélkül nem lehetséges a pénzügyi problémákat sem kezelni - mondta.

Az indokolatlanul felvett végkielégítésket vissza kell venni
Arra a kérdésre, hogy mit kell érteni a választások után szükséges "rendkívüli intézkedések" alatt, Orbán Viktor kifejtette, azonnal el kell zárni az összes "korrupciós pénzcsapot": tanácsadói szerződéseket kell befagyasztani és felmondani, a végkielégítések gyakorlatát azonnali hatállyal be kell szüntetni, az indokolatlanul felvett végkielégítéseket pedig vissza kell szedni. Vagyis el kell zárni a költségvetés körül minden olyan csatornát, amelyen ma az emberek pénze elszivárog - jegyezte meg.

Hangsúlyozta, a felesleges bürokratikus eljárások alól is mentesíteni kell az embereket, a vállalkozásokat és a családokat. Ezeket egy azonnali, gyors intézkedési csomagban gyűjtik majd össze.

A költségvetéssel összefüggésben úgy fogalmazott: azt látni, hogy a mostani kormányzat "kisöpri nemcsak a raktárakat, hanem még a padlást is". Példaként említette a "kétes" szén-dioxid-kvótaértékesítést, a továbbra is hatályos tanácsadói szerződéseket, valamint az állami szolgáltatások kiszervezését a privát szférába.


Nem feltétlenül szükséges új költségvetést készíteni
"Hogy pótköltségvetést kell csinálni, teljesen újat kell alkotni, vagy elegendőek lesznek a rendkívüli intézkedések, ezt most még senki nem tudja megmondani, ezzel megvárnám a választást, illetve a választások utáni kormányalakítást, az átadás-átvételt" - mondta Orbán Viktor.

2010-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite