2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
ItthonBKK: semmi nem támasztja alá, hogy a Boeing szállítása okozta a metróállomás sérüléseit

BKK: semmi nem támasztja alá, hogy a Boeing szállítása okozta a metróállomás sérüléseit


A Budapesti Közlekedési Központ szerint semmilyen vizsgálat nem támasztja alá azt a sajtóhírt, amely szerint a Boeing 737-es közúti szállítása okozta volna a 3-as metró népligeti állomásának sérüléseit.

metroketto


A BKK arra reagálva közölte ezt, hogy a Mainap.hu kedden azt írta, az Üllői úton csütörtök éjjel szállított repülőgép okozhatta a mennyezeti díszítőelemek szombati omlását. A közlekedési központ tájékoztatása szerint BKV szakemberei előtt ismert tény, hogy a népligeti állomás szerkezetén a metróvonal építése után nem sokkal apróbb meghibásodások keletkeztek, mert az állomás nagy fesztávú födémszerkezetét ridegvakolattal burkolták le, amely a környezeti hatások miatt repedezik, hullik. Az alagutat folyamatosan ellenőrzi a BKV illetékes főmérnöksége, de az ellenőrzések nem tártak fel összefüggést a Boeing 737-es szállítása és a vakolathullás között - olvasható a BKK közleményében.


Hozzátették, hogy a BKK-tól mint közútkezelőtől engedélyt kellett kérnie a szállítónak, a BKK pedig előírta a különleges szállítmány által használható útvonalat és azt is, hogy a szállítócégnek kötelessége felvenni az érintett szakterületi képviselőkkel a kapcsolatot. A benyújtott kérelem szerint a repülőt szállító tréler tengelyterhelése nem haladta meg a kilenc tonnát, és hasonló terhelésű járművek naponta közlekednek a Könyves Kálmán körúton.


Mint közölték, még zajlik a BKV műszaki vizsgálata, amely azt hivatott eldönteni, hogy mitől szakadhatott le a metróállomás álmennyezetének egy darabja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite