2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonBKV-sztrájk jöhet karácsonyra

BKV-sztrájk jöhet karácsonyra


BKVSztrájkot fontolgatnak egyes BKV-szakszervezetek, mert olyan információkat kaptak, amelyek szerint a BKV nem tudja kifizetni az év végén a bérmegtakarítási összeget.


Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az MTI megkeresésére pénteken azt mondta, időarányosan jelentős összeget spórolt meg a BKV év közben a bér jellegű kiadásokban, s a bérmegállapodás szerint ezt az összeget a munkavállalóknak ki kell fizetni.


Mintegy ötszázmillió forintról van szó, de a BKV gazdasági vezetésétől olyan tájékoztatást kaptunk, hogy nincs pénz ennek kifizetésére - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető. Az emberek emiatt fel vannak háborodva, ha januárban sem kapnak pénzt, akkor sztrájkot sem kell hirdetni, mert önmaguktól nem veszik fel a munkát - tette hozzá.


Gulyás Attila elmondása szerint a sztrájk a legvégső nyomásgyakorló eszköz, egyelőre értékelik a helyzetet, egyeztetnek a szakszervezetekkel, sztrájkot csak akkor hirdetnek, ha a testületek így döntenek.


Nemes Gábor, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, a BKV Liga Munkástanács Szövetség és a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeteinek Szövetsége nevében az MTI-nek azt mondta, addig, amíg a cég vezetése hivatalosan nem tájékoztatja őket arról, hogy nem tudnak fizetni, addig nem lenne szabad a munkavállalókat azzal riogatni, hogy nem kapnak bért. Jelenleg nincs sztrájkhelyzet - tette hozzá.


Az MTI birtokába került dokumentum szerint a BKV hivatalosan is tájékoztatta a szakszervezeteket arról, hogy a BKV-nak nem áll módjában év végéig kifizetni semmilyen juttatást, mivel nem érkezett meg a céghez a kormány által ígért támogatás. Erről Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese tájékoztatta az egyeztetésen megjelent szakszervezeteket.


Arról, hogy egyes szakszervezetek sztrájkot helyeztek kilátásba, a Népszabadság számolt be pénteki számában.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite